PalmaActiva convocarà una línea d’ajudes directes per al comerç de proximitat

Dirigida al comerç de proximitat que hagin hagut de tancar durant l’estat d’alarma o que hagin vist disminuir els seus ingressosLes bases es publicaran a finals d’aquest mes de maig

 

PalmaActiva convocarà a finals d’aquest mes de maig unes noves ajudes directes per als micro i petits establiments que hagin hagut de tancar durant l’estat d’alarma o hagin vist disminir els seus ingressos. Així ho ha anunciat el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, que afirma:  “Estem treballant per posar en marxa aquesta mesura el més aviat possible, la nostra intenció és arribar al major nombre d’establiments”. A més dels comerços de proximitat, possiblement s’inclouran a aquesta convocatòria extraordinària les parades dels mercats municipals i els establiments de galeries comercials;  així com el sector de la restauració (bars, cafeteries i restaurants). Aquestes ajudes estaran dotades amb 400.000 euros. Provindran del fons de contingència de l’Ajuntament, el sector del comerç tindrà en total un milió d’euros d’aquest fons segons va anunciar el batle de Palma el passat 8 d’abril.

El regidor explica que des de PalmaActiva també s’està estudiant posar en marxa uns abonaments per promoure el consum al petit comerç, bars i restaurants. Aquests abonaments es comprarien per 20 euros i es podria gastar als establiments per un valor de 30 euros, assumint l’Ajuntament els 10 euros de diferència. Aquesta mesura de promoció econòmica tindrà un pressupost de 200.000 euros. Aquest sistema de dinamització comercial es posaria en marxa quan acabi el confinament i podria durar fins al final de la campanya de Nadal 2020-2021. “D’aquesta manera s’estaria incentivant el consum i l’afluència als petits comerços de la nostra ciutat”, destaca Romero.

També s’està desenvolupant un projecte de “marketplace” municipal. Segons Romero, “l’objectiu és unir esforços i compartir despeses per ajudar al petit comerç en la seva transformació digital”. L’Ajuntament, a través de PalmaActiva, posaria en marxa aquesta plataforma digital i ajudaria en les despeses de manteniment. “Amb un petit esforç i una inversió mínima, els establiments que es vulguin adherir podrien comptar amb presència online i iniciar-se en la venda a través d’aquesta plataforma”, assegura Romero. D’altra banda, l’edil també destaca que s’ha ampliat fins al 30 de juny el termini per presentar les sol·licituds de les ajudes per al petit comerç d’aquest any, dotades amb 100.000 euros, i que contemplen subvencions per a adquirir mampares de seguretat per a atendre al públic i per a les terminals de pagament amb TPV. PalmaActiva intentarà augmentar el pressupost de la subvenció específica per a establiments emblemàtics. “Per a 2020 comptàvem amb un pressupost de 25.000 €, i estam mirant la possibilitat de triplicar aquest pressupost”, afirma Romero.  A més, “juntament amb l’àrea de Formació de PalmaActiva volem presentar una oferta formativa en noves tecnologies per a continuar la transformació digital que s’està exigint més que mai a el sector comercial”, assenyala Romero.

Segons l’edil de Promoció Econòmica, “aquest any volem declarar la Fira de Son Ferriol d’interès municipal; un reconeixement que les associacions que l’organitzen ja sol·liciten des de fa temps, tal com es va fer en la legislatura passada amb altres festes d’associacions veïnals com a Es Pil·larí o Sant Jordi”.

OCUPACIÓ.- Romero explica que se segueix treballant atenent les persones que s’adrecen a PalmaActiva per cercar feina. La setmana passada es va posar en marxa un nou servei d’orientació laboral online “per respondre a consultes en aquesta matèria i ajudar en el procés de recerca de feina. “D’aquesta manera, apropam a casa el servei d’orientació laboral: assessoram en la recerca de feina, millora de la qualificació, dubtes relacionats amb el món laboral… per tal de millorar les opcions d’accedir al mercat laboral”, assenyala Romero. “A més, el personal tècnic d’orientació segueix en contacte amb les persones que ja estaven atenent i tenen certs coneixements digitals”, explica el regidor.

Aquestes accions s’afegeixen als projectes que s’estan preparant per quan se surti del confinament: una convocatòria d’ajuts -subvencions directes- per a la contractació de treballadors per compte d’altri per a promoure l’activitat empresarial del municipi; la posada en marxa de llançadores d’ocupació, i la posada en marxa de programes de polítiques actives d’ocupació: SOIB visibles i SOIB Joves Qualificats.

 

 

 

2 comentaris sobre “PalmaActiva convocarà una línea d’ajudes directes per al comerç de proximitat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.