20 alumnes es formen en mecànica i xapisteria gràcies a PalmaActiva i al SOIB

Mitjançant dos projectes mixtos finançats pel SOIB les persones participants obtindran certificats de professionalitat per millorar la seva inserció laboral

El batle de Palma Jaime Martínez ha conegut avui als tallers de l’EMT la feina que es fa gràcies als programes mixtos d’ocupació i formació SOIB Jove i SOIB 30

 

 

 

 

 

 

Una vintena d’alumnes dels projectes d’inserció laboral Palma Xapa i Mecànica de SOIB Jove i SOIB 30 continuen la seva formació, gràcies a la qual obtindran certificats de professionalitat. El batle de Palma, Jaime Martínez, ha visitat avui els tallers de l’EMT on l’alumnat realitza les pràctiques fent feina amb autobusos de l’Empresa Municipal de Transports.

També han assistit a la visita la regidora d’Economia i Comerç Lupe Ferrer; el regidor de Mobilitat i Polígons Industrials Antoni Deudero; la directora del SOIB Catalina Jiménez; la gerent de PalmaActiva, Carmen Aguiló i el gerent de l’EMT, Juan José Elías

Amb les competències laborals i transversals adquirides durant aquesta formació, l’alumnat dona una passa més per aconseguir la seva inserció laboral, ja que amb els coneixements adquirits tenen més opcions d’entrar al món laboral. L’alumnat participant té durant 11 mesos un contracte de formació en alternança.

Durant la vista, Jaime Martínez ha afirmat que des de PalmaActiva i l’Ajuntament de Palma és continuarà donant suport a aquests dos projectes de formació perquè “són molt beneficiosos tant per a la ciutadania com per a la ciutat: “Si el SOIB torna a convocar aquesta formació des de PalmaActiva tornarem a optar a aquests cursos, de fet estam mirant d’oferir per a la propera edició el nivell 2 d’aquests certificats de professionalitat”.

Els projectes SOIB Jove Palma Xapa i Mecànica X i SOIB 30 Palma Xapa i Mecànica IX van començar el passat mes de desembre de 2022 i tenen una durada d’un any. Tant SOIB 30 com SOIB Jove combinen formació i experiència pràctica amb l’objectiu de millorar les competències professionals. Les persones participants fan aproximadament 1.600 hores de formació i de treball efectiu, gràcies als quals poden obtenir certificats de professionalitat de nivell 1.

Algunes de les feines de carrosseria que es fan durant les pràctiques amb els autobusos de l’EMT són:

–Desmuntar i muntar llunes.

–Reparar cops treballant amb materials tant de plàstics, de fibra com també metàl·lics; aplicant massilla, a més de preparar peces per pintar aplicant emprimació i realitzant l’embelliment de les superfícies.

–Tasques d’entapissar i desentapissar els seients dels autobusos

–Elaboració de peces de mecanitzat pròpies dels autobusos.

Algunes de les feines d’electromecànica que es fan són:

–Desballestament d’autobusos amb l’objectiu de reutilitzar les peces de bon estat a altres que estan operatius. Entre aquestes feines podem incloure: la recuperació de les instal·lacions elèctriques, desmuntatge i muntatge de motors i caixa de canvis, sistema de vàlvules d’aire del circuit de frenada, compressor d’aire, alternadors, elements de l’interior d’autobusos, etc.

–Preparació per a la ITV

–Canvi d’oli, de filtres i de peces del sistema de frenada.

Els certificats de professionalitat que obtindrà l’alumnat que superi la formació són:

  • Certificat de professionalitat nivell 1 d’operacions auxiliars de manteniment de carrosseria
  • Certificat de professionalitat nivell 1 d’operacions auxiliars d’electromecànica de vehicles)

Per tal d’aprofundir i completar en els coneixements, durant tot el programa es fan visites a empreses privades on poden veure i posar en pràctiques tècniques pròpies dels diferents tipus de vehicles i de procediments de feina. Per fer això es compta amb la col·laboració de diverses empreses.

Els projectes SOIB Jove Formació i Ocupació compten amb el finançament del SOIB i amb la participació del SEPE, Garantia Juvenil i el Fons Social Europeu.

Els programes SOIB 30 Formació i Ocupació, estan destinats a persones desocupades majors de 30 anys i compta amb el  finançament del SOIB i la Conferència Sectorial d’Ocupació i Assumptes Laborals.

Actualment, PalmaActiva té en marxa 5 projectes de formació i ocupació SOIB Jove i SOIB 30. Gràcies a aquests programes, PalmaActiva contracta durant 11 mesos 50 alumnes i, durant 12 mesos, 11 professionals (5 directores, 5 docents i 1 tècnica de suport pedagògic).