Alumnes de l’escola EDIB guanyen el primer premi del concurs PalmaActiva als millors projectes empresarials

Aquest certamen és un concurs d’idees empresarials per a centres escolars i aquest any ha celebrat la onzena edició

El batle de Palma Jaime Martínez i la regidora d’Economia i Comerç Lupe Ferrer han lliurat avui els guardons als guanyadors i finalistes dels premis PalmaActiva als millors projectes empresarials per a estudiants.

Les alumnes Lucía Valera, María Astol, Maria del Mar Oliver i Leila El Medjadji de l’escola EDIB han guanyat el primer premi, que consisteix en un val de 2.500 euros per a material tecnològic, mentre que el centre també ha guanyat un val de 1.000 euros. El seu projecte és un negoci de compravenda de roba i complements per a nins i nines.

També han assistit a l’acte la directora general de Treball i gerent de PalmaActiva Carmen Aguiló; el director general d’Autònoms Juan Antonio Tormo; i el director general de Comerç Toni Fuster.

Durant la seva intervenció, el batle de Palma ha felicitat l’alumnat per l’esforç i per la creativitat, destacant que “els projectes guanyadors són sobre sostenibilitat, accessibilitat i noves tecnologies, temes que ens afecten a tots cada dia i que no són una opció, són el present i futur, són matèries que hem d’aplicar a moltes de les polítiques que hem de dur a terme”. El batle ha animat els estudiants a seguir treballant en la mateixa direcció, ja que “aportareu molt tant a la ciutat de Palma com a la societat en general”. Martínez ha felicitat també als professors, que “fan de guies i aconsegueixen a més posar en contacte el món de l’educació i l’empresa”.

PREMIS.- El concurs de PalmaActiva als millors projectes empresarials per a estudiants enguany ha arribat a l’onzena edició. Aquest certamen és un concurs d’idees empresarials per a centres escolars en el qual s’analitza una idea de negoci per mitjà d’un pla d’empresa. El concurs té com a principal objectiu recolzar i difondre la cultura emprenedora entre l’alumnat dels centres educatius de Palma.

Aquest any han participat al concurs els centres EDIB, Sant Josep Obrer, IES Son Pacs i Montesion.

Aquest concurs té com a objectiu detectar noves iniciatives empresarials i estimular-ne la posada en marxa, millorar la capacitació dels futurs emprenedors i fomentar la cultura emprenedora a Palma.

PROJECTES GUANYADORS

1R PREMI – 2.500€ (alumes) / 1.000€ (centre)

Nom del projecte: Baby to baby

Centre: Escuela EDIB

Estudiants promotors: Lucía Valera, María Astol, Maria del Mar Oliver i Leila El Medjadji

Idea de negoci: Compravenda de roba i complements per a nins i nines

2N PREMI – 1.500€

Nom del projecte: Más Gym

Centre: Escuela EDIB

Estudiants promotors: Miguel Miró, Sandra Francoso, Ariana Rojas i Sonia Campos

Idea de negoci: Gimnàs inclusiu i adaptat per a persones amb mobilitat reduïda i persones de la 3a edat.

3R PREMI – 700€

Nom del projecte: Entiéndeme

Centre: Sant Josep Obrer

Estudiants promotors: Alberto Martínez, Martín Gavilán, Julio Jiménez, Jesús Cáceres i Ernest Salas

Idea de negoci: Aplicació que transcriu el text i un audiòfon amb micròfon que recull l’àudio