Reunió entre PalmaActiva i el Govern per parlar d’establiments emblemàtics

El Govern emprarà el model de PalmaActiva per als establiments emblemàtics de les Illes

Reunió entre PalmaActiva i el Govern per parlar d’establiments emblemàtics
Avui ha tingut lloc una reunió entre PalmaActiva i la direcció general de Comerç del Govern per parlar sobre la gestió d’establiments emblemàtics. Durant la trobada, el personal tècnic de PalmaActiva ha explicat l’experiència dels darrers anys per aconseguir que l’Ajuntament de Palma elaborés un catàleg d’establiments emblemàtics. Aquest catàleg va ser aprovat el 2018 i després de la revisió d’aquest any està conformat per 90 establiments. Des del Govern es plantegen la possibilitat d’estendre aquest model de gestió d’emblemàtics a totes les illes.

A més de personal tècnic de PalmaActiva i de l’IDI, a la reunió han assistit per part de l’Ajuntament Miquel Capó, coordinador general de Promoció Econòmica i Ocupació i Fabrizio Di Giacomo, director general de Comerç; per part del Govern ha acudit Miquel Piñol, director general de Comerç.

Segons Miquel Capó, coordinador general de Promoció Econòmica, “pensam que és molt important compartir tota l’experiència i coneixement de PalmaActiva en la gestió d’establiments emblemàtics, l’àrea de Comerç de l’Ajuntament duu molt d’anys fent feina en aquest tema i estam molt satisfets de què el Govern s’interessi per conèixer el nostre treball”.

Per la seva part, Miquel Piñol ha plantejat la intenció de reutilitzar a nivell autonòmic la metodologia ja desenvolupada amb èxit per PalmaActiva. “L’objectiu és, tal com obliga la Llei de Comerç, identificar els comerços emblemàtics de les Illes. I, en aquest sentit, volem crear rutes i estratègies comercials específiques. El comerç emblemàtic que funciona i que és manté és el primer símptoma de salut comercial d’una zona, a més de tenir valor històric, patrimonial i cultural”, afirma Piñol.

El Catàleg 2019

El catàleg d’establiments emblemàtics de Palma està conformat per 90 establiments: 1 de categoria 1A, 38 de categoria 1B, 18 de categoria 2 i 33 de categoria 3. El primer catàleg de 2018 va ser elaborat per una comissió tècnica que es va constituir el desembre de 2016 i que durant el 2017 i 2018 va mantenir una vintena de reunions de feina en les quals es van treballar les fitxes, aquesta comissió s’ha tornat a reunir aquest any per actualitzar el catàleg.

Aquest catàleg d’establiments emblemàtics es va fer amb l’ impuls de l’Ajuntament i amb el lideratge de PalmaActiva i amb la col·laboració de la regidoria de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne; de la regidoria d’Economia, Hisenda i Innovació, de la regidoria de Cultura, juntament amb la col·laboració desinteressada d’entitats com ARCA, la Universitat de les Illes Balears, el Col·legi Oficial d’Arquitectes i el Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials.

Els establiments que formen part d’aquest catàleg de l’Ajuntament compleixen uns requisits com l’antiguitat, mantenir una activitat singular o ser establiments que contenen elements patrimonials protegits inclosos al catàleg del PGOU de Palma o declarats Bé d’Interès Cultural (BIC) o Bé Catalogat (BC).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.