10 persones troben feina de manera col·laborativa gràcies a un programa gratuït d’inserció laboral de PalmaActiva

Els  participants han cercat feina amb noves tècniques adaptades a la realitat del mercat laboral

10 persones han trobat feina gràcies al programa de PalmaActiva Itinerari 20/21, un projecte gratuït d’orientació laboral per cercar feina en equip. Segons explica Rodrigo Romero, regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, “estam molt satisfets com s’ha desenvolupat el programa, els resultats són molt bons tenint en compte la situació actual”. Aquesta iniciativa està subvencionada amb fons propis de PalmaActiva.

Les 24 persones participants –20 del grup inicial més 4 de reserva que van substituir les persones que van trobar feina– eren majors de 18 anys i es trobaven inscrites com a demandants d’ocupació al SOIB. Entre el 21 d’octubre i el 16 de desembre, es reunien 12 hores setmanals al casal de barri de Son Cladera per cercar feina en grup. A aquesta instal·lació, guiades per la coach Lola Romillo, les persones participants van aprendre noves tècniques de recerca de feina acordes al nou mercat laboral.

Romillo explica que els participants a aquests tipus de programes, “surten amb una nova actitud i nous coneixements que els permeten afrontar la recerca activa de feina amb més garanties”. Romillo afegeix que aquests dos mesos hi ha hagut a l’equip “un gran esperit de col·laboració, tots han posat en benefici del grup el seu talent i competències”. “A pesar de les dificultats actuals per trobar feina, aquestes setmanes hi ha predominat l’optimisme i una actitud positiva,  i això s’ha convertit en 10 persones que han trobat feina i 2 que han reprès els estudis”, declara Romillo.

L’equip de recerca de feina ha estat format per 4 persones menors de 30 anys, 13 d’entre 30 i 45 anys, i 7 majors de 45 anys. “És molt destacable que 4 de les 7 persones majors de 45 anys, totes dones, han començat a fer feina. Fins i tot la de més edat, una dona de 55 anys, s’ha col·locat. S’ha de desmitificar la creença que per ser dona i tenir una edat no es troba feina”, assenyala Romillo.

Gràcies a aquest itinerari gratuït d’orientació laboral, les persones participants han realitzat la seva recerca de treball de manera col·laborativa, s’han preparat per als nous reptes del mercat laboral, han millorat les competències professionals i han obert noves perspectives per a la seva inserció laboral. Les persones participants a aquest itinerari van realitzar per exemple activitats de construcció d’equip, tallers d’intel·ligència emocional, plans de recerca de feina, sessions per enfocar l’objectiu laboral…

Més informació: