La Junta de Govern aprova la concessió de 480 sol·licituds per un valor de 1.322.350 € de les ajudes especials de PalmaActiva per a la recuperació econòmica dels comerços i empreses de Ciutat

La setmana vinent s’aprovaran 205 sol·licituds més per un valor de 529.650 €

 

La Junta de Govern d’avui ha aprovat la concessió de 480 sol·licituds per un valor de 1.322.350 euros de les ajudes de PalmaActiva i l’Ajuntament de Palma per ajudar a micro-empreses, petites empreses i autònoms de Ciutat afectats per la pandèmia de la COVID-19. La propera setmana la Junta de Govern aprovarà la resta de sol·licituds, 205, per una valor de 529.650 €. Així ho ha explicat avui en roda de premsa Rodrigo Romero, regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, que ha afirmat que d’aquesta manera abans de final d’any s’hauran aconseguit aprovar totes les sol·licituds d’aquestes ajudes especials de 1.852.000 €, les de més quantia concedides mai a Balears per a autònoms i comerços.

Romero ha volgut posar en valor la ingent feina feta pel personal de PalmaActiva per resoldre aquestes sol·licituds abans de final d’any, “d’aquesta manera el proper mes de gener les persones beneficiàries ja cobraran les ajudes”.

L’edil ha destacat que els 685 beneficiaris rebran de mitjana 3.173,01 € –l’ajuda màxima que es concedirà, sumant les dues línees de subvencions, serà de 7.100 €–. L’edil ha detallat que han pogut optar a les subvencions les sol·licituds demanades entre els dies 21 i 30 d’octubre. Les ajudes s’han acceptat per ordre d’entrada fins que s’ha esgotat el crèdit, i es podia presentar una única sol·licitud per empresa.

D’aquests 685 beneficiaris, 475 (69,3%) rebran les ajudes de la línea 1 (liquiditat), mentre que 210 (30,7%) rebran també les ajudes de la línia 2 (ocupació). 509 sol·licitants (74,3%) són autònoms, mentre que 176 (25,7%) són persones jurídiques.

Tota la documentació s’ha presentat de manera telemàtica mitjançant una aplicació informàtica a la pàgina web de PalmaActiva, l’entitat durant aquestes setmanes ha dedicat tots els recursos possibles a tramitar les subvencions. “Ha estat la primera vegada que fèiem front a aquest tipus de subvencions i a aquesta gran  quantia; gràcies a la implicació del personal de PalmaActiva podrem ajudar el més prest possible als comerços i empreses de Palma”, diu Romero.