Videoconferència amb les participants de la Llançadora Connecta Ocupació de Palma

Representants de Fundació Santa María la Real, Fundació Telefónica i PalmaActiva han realitzat una visita virtual a la Llançadora Connecta Ocupació per conèixer els seus participants i comprovar les activitats que estan realitzant per reactivar la recerca de feina

Després de les quatre primeres insercions laborals registrades des de mitjans de març, l’equip està integrat actualment per 18 dones en situació d’ atur, que estan aprenent a actualitzar el seu currículum, a assajar entrevistes de treball, a reforçar competències digitals i a contactar amb empreses

Aquesta iniciativa, totalment gratuïta, compta amb el cofinançament del Fons Social Europeu, a través del programa operatiu POISES

 

La coordinadora territorial de Llançadores Connecta Ocupació de la Fundació Santa María la Real, Sonia González; el director d’Ocupabilitat i Innovació Educativa de la Fundació Telefònica, Luis Rojo; i la cap de l’àrea d’Ocupació de PalmaActiva, Yolanda Martínez, han mantingut una videoconferència amb les participants de la Llançadora Connecta Ocupació de Palma.

L’objectiu de la videoconferència és que els representants de les entitats promotores d’aquest programa, que compta amb el finançament de Fons Social Europeu a través del Programa Operatiu POISES, coneguin les participants, les activitats que s’han desenvolupat des de l’inici, a mitjans de març, i les que tenen previstes fins a mitjans d’agost, per reactivar la recerca de feina, millorar l’ocupabilitat i fomentar la inserció laboral en el mercat actual.

 

Perfil de les participants.- La responsable de la Llançadora Connecta Ocupació de Palma, Marina Fernández, ha explicat que després de les quatre primeres insercions laborals, l’equip està configurat actualment per 18 dones en atur, amb edats compreses entre els 30 i els 60 anys .

Les persones participants tenen diversos nivells formatius (graduat escolar, formació professional, batxiller i estudis universitaris) i experiència en diferents sectors, com a administració, atenció a client, comerç o serveis, entre d’altres.

 

Testimonis.- Diverses participants han intervingut per explicar les activitats que fan a la llançadora per reactivar la recerca de treball. Realitzen dinàmiques d’intel·ligència emocional per aprendre a desenvolupar un pla de prospecció laboral i enfocar l’objectiu professional; i aprenen nous programes per actualitzar el seu currículum.

Durant pròximes setmanes assajaran entrevistes de treball per guanyar confiança i seguretat en els processos de selecció reals als quals s’enfrontin; treuran partit a l’smartphone i les xarxes socials per a la recerca de feina en línia, realitzaran mapes d’ocupabilitat i contactaran amb empreses a la recerca de la seva inserció laboral.

 

Reforç digital.- “En aquest moment necessitam treballar més que mai de manera col·laborativa per seguir acompanyant a les persones en situació d’atur a la seva incorporació a un mercat laboral cada vegada més digital i canviant. Des Fundació Santa Maria la Real apostem per models com les Llançadores Connecta Ocupació on vam aconseguir que els i les participants reforcin les competències i habilitats personals, professionals i digitals, en un context digital i presencial que ens permet adaptar-nos i ser flexibles per seguir arribant al major nombre de persones possibles”, ha destacat Sonia González, de la Fundació Santa María la Real.

“El 2020 ens ha demostrat que, més que mai, la tecnologia és la nostra gran aliada per millorar la vida de les persones, i sota aquesta premissa, treballam a la Fundació Telefónica des de fa molt de temps. Llançadores Connecta Ocupació és un gran exemple d’això, un projecte amb el qual ens hem anat adaptant a les necessitats del món laboral perquè persones, de diferents edats i contextos, puguin potenciar la seva ocupabilitat. I volem seguir superant els reptes que aquest any ens presenta amb un model híbrid presencial i virtual del programa, que és fins ara un èxit, i que no seria possible sense el suport que les eines digitals ens brinden”, ha afegit Luis Rojo, de Fundació Telefónica.

Per la seva part, Yolanda Martínez ha destacat que PalmaActiva seguirà apostant per les Llançadores Connecta Ocupació: “Cercar feina és una tasca difícil, que s’ha complicat encara més amb la crisi actual per la pandèmia. Hem comprovat que la fórmula de les llançadores funciona, pel treball en equip, per la millora de l’autoestima, pel canvi i transformació d’actitud que experimenten les persones participants. Per això, des de PalmaActiva seguirem apostant per les llançadores, per seguir oferint solucions a les persones”.