163 nines i nins de Palma han conegut el comerç de proximitat gràcies al programa Comerç i escola de PalmaActiva

Amb aquesta iniciativa des de PalmaActiva volem fomentar els valors del petit comerç entre les escoles de Ciutat

163 nines i nins de Palma han conegut aquestes darreres setmanes el comerç de proximitat, tradicional i de barri gràcies al programa “Comerç i escola”, que enguany arriba a la 3a edició i que promou PalmaActiva. “Comerç i escola” té l’objectiu de fomentar els valors del petit comerç entre les escoles de Palma, explica Rodrigo Romero, regidor de Promoció Econòmica i Ocupació.

Romero afegeix que PalmaActiva continuarà amb aquesta iniciativa ja que la labor que sensibilització que es fa és molt important.  L’edil destaca que “Comerç i escola” va sorgir per donar resposta a la situació està patint el petit comerç els darrers anys: “Volem conscienciar la societat sobre la importància i funcionalitat que té el comerç de proximitat per tal de què aquest perduri, i les escoles hi juguen un paper fonamental en aquesta labor de sensibilització; amb aquesta iniciativa volem informar i conscienciar els més petits, i en conseqüència les seves famílies, a favor del comerç de proximitat dels nostres barris”.

Segons Romero, “amb aquest projecte volem aconseguir que en el futur els nins i nines facin les seves compres al petit comerç, i això requereix com a passa prèvia que coneguin aquest comerç, el tinguin identificat, distingeixin l’oferta, sàpiguen on estan ubicats els comerços tradicionals, i tinguin present els valors que aporten a la societat, a l’economia, al barri i la creació de llocs de feina de qualitat”.

Després de participar a les sessions, una alumna comenta per exemple: “És important anar al petit comerç per evitar que aquests comerços desapareguin, aquests establiments animen el nostre barri i la nostra vida quotidiana”. Un altre alumne afirma: “Aquest any per la pandèmia no hem pogut sortir al carrer per veure els comerços, però amb aquestes classes i els vídeos i activitats hem après moltes coses sobre ells”.

 

Comerç i escola.- Les escoles que participen enguany a aquest projecte són el CEIP Anselm Turmeda, el CEIP Cas Capiscol i el CEIP Santa Catalina. El projecte ha arribat a 163 alumnes d’entre 8 i 12 anys de 4t, 5è i 6è de primària.

Durant els mesos de febrer, març i abril,  personal de PalmaActiva ha anat a aquestes escoles per apropar el petit comerç d’una manera dinàmica i entretinguda. Segons explica la tècnica Camila Canales, “gràcies a Comerç i escola els nins i nines poden conèixer el comerç de proximitat d’una manera dinàmica i divertida, gràcies al treball fet a classe l’alumnat que participa és conscient de la importància que té comprar al petit comerç perquè aquests establiments perdurin”.

Els objectius principals del projecte són:

  • Conscienciar la societat sobre la importància i funcionalitat del comerç de proximitat a través dels infants.
  • Fomentar el coneixement de l’entorn històric, social i cultural de la ciutat a través dels seus comerços.
  • Crear una cultura de consum responsable i esperit crític en els infants.
  • Oferir a les escoles un seguit d’activitats relacionades amb el seu barri i la seva realitat.
  • Conèixer i valorar els petits comerços de la barriada que participen al projecte.
  • Divulgar el catàleg d’establiments emblemàtics de l’Ajuntament de Palma.

L’edil de Promoció Econòmica destaca que aquest projecte es pot dur a terme gràcies a la feina d’una persona empleada a l’Ajuntament gràcies al programa SOIB Reactiva. Romero recorda que aquest projecte s’uneix a altres iniciatives de PalmaActiva a favor del petit comerç, com són el catàleg d’establiments emblemàtics de l’Ajuntament de Palma; les ajudes per al petit comerç, les ajudes pera a establiments emblemàtics, el Consell Municipal del Comerç, i el suport que es dona a activitats de dinamització comercial proposades per les patronals.

Vídeo resum de Comerç i escola: https://www.youtube.com/watch?v=b9tensNnY_I

Material didàctic del projecte https://www.youtube.com/watch?v=4UwmDaP15qk