Un any més PalmaActiva aposta per la formació nàutica

L’Ajuntament ofereix formació imprescindible per poder treballar embarcat en vaixells comercials.

Pràctiques de formació nàutica

Rodrigo Romero, regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, ha visitat avui l’escola de formación nàutica Nautica.pro, on alumnes de PalmaActiva han fet avui pràctiques de supervivència. Aquests 20 alumnes estan realitzant un curs de formació bàsica en seguretat, una preparació que permet obtenir la titulació oficial de Marina Mercant –indispensable per a qualsevol professional que vulgui treballar a bord de vaixells com a personal de bar i cafeteria, de neteja, de cuina, de recepció, etc…–. Hisar i arriar el bot salvavides i el bot de rescat han estat algunes de les pràctiques que han realitzat avui els 20 alumnes.

Aquest any PalmaActiva ofereix 10 cursos -200 places- relacionats amb la nàutica amb una inversió propera als 60.000€. El centre que imparteix aquesta formació i que ha estat adjudicatari per concurs públic és l’Escuela Balear de Náutica Nautica.pro.

Relacionat:  Dades del mercat laboral de Palma.

Segons explica Romero, “aquesta formació oficial és imprescindible per poder treballar en el sector nàutic, embarcat en vaixells mercants, ja sigui de transport de mercaderies com de persones, segons els requisits de Marina Mercant”. Romero ha afegit que des de PalmaActiva es vol potenciar el sector nàutic “perquè és estratègic per a Palma; la indústria nàutica significa llocs de feina estables i de qualitat, per això des de PalmaActiva apostam per la formació professional orientada cap a aquest sector, en el que oferim 10 cursos de formació i 200 places”.

Aquests cursos es reforcen amb formació complementària específica del sector nàutic per tal d’oferir una major qualitat en la formació i capacitació de les persones participants: orientació laboral al sector nàutic, normativa i legislació del sector, elaboració del CV per al sector…

Relacionat:  "El rotllo de Palma", al Quiosc de PalmaActiva.

Poden fer aquest cursos, completament gratuïts, persones en atur, preferentment residents a Palma, que sàpiguen nedar i que compleixin els criteris de establerts a la normativa de referència. És important no patir cap malaltia o trastorn incompatible amb la navegació. Es valora que s’hagin realitzat altres cursos de temàtiques similars o complementàries i/o demostrin experiència i coneixements en la matèria.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada