Reunió telemàtica del Consell Municipal de Comerç

Ha tingut lloc avui amb la participació de les patronals, sindicats i grups municipals

Avui ha tingut lloc de manera telemàtica la segona reunió de 2020 del Consell Municipal del Comerç, punt de trobada i de diàleg entre els representants del sector del comerç i l’Ajuntament en el qual es tracten aquells assumptes que incideixen sobre el conjunt i el dia a dia de l’activitat comercial. La reunió d’avui s’ha centrat en la situació que ha creat en el teixit comercial la crisi sanitària de la COVID-19 a Palma.

Rodrigo Romero, regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, ha començat la reunió explicant les ajudes que PalmaActiva convocarà properament, unes subvenciones directes per als micro i petits establiments que hagin hagut de tancar durant l’estat d’alarma o hagin vist disminuir els seus ingressos. A més dels comerços de proximitat, s’inclouran a aquesta convocatòria extraordinària les parades dels mercats municipals i els establiments de galeries comercials;  així com el sector de la restauració (bars, cafeteries i restaurants). Aquestes ajudes estaran dotades amb 400.000 euros. “Aquesta és la mesura més urgent i la primera que aprovarem, les bases estan pràcticament tancades i esperam poder publicar-les durant el mes de juny”, ha detallat l’edil de Comerç.

A continuació, Romero ha explicat que PalmaActiva promourà uns abonaments per promoure el consum al petit comerç. Aquests abonaments es compraran per 20 euros i es podran gastar als establiments per un valor de 30 euros, assumint l’Ajuntament els 10 euros de diferència. Aquesta iniciativa tindrà un pressupost de 200.000 euros. “Esperam que aquests abonaments es puguin posar en marxa el mes de setembre i es podran adquirir fins Nadal”, ha assegurat l’edil.

Rodrigo Romero ha recordat durant la reunió que PalmaActiva ampliarà fins dia 30 de juny el termini per presentar les sol·licituds de les ajudes per al petit comerç d’aquest any, dotades amb 100.000 euros. L’edil de Comerç ha afegit que les subvencions contemplen per exemple l’adquisició de mampares de seguretat per a atendre al públic, la compra d terminals de pagament amb TPV, així como la creació de pàgines web per adaptar-se a la venda en línia.

Romero també ha enumerat que PalmaActiva també té previst desenvolupar un “marketplace” municipal. Segons Romero, “l’objectiu és unir esforços i compartir despeses per ajudar al petit comerç en la seva transformació digital”. L’Ajuntament, a través de PalmaActiva, posarà en marxa aquesta plataforma digital i ajudarà en les despeses de manteniment. “Amb un petit esforç i una inversió mínima, els establiments que es vulguin adherir podran comptar amb presència online i iniciar-se en la venda a través d’aquesta plataforma”, assegura Romero.

A la part final de la reunió, Romero ha donat a conèixer que des de PalmaActiva s’està tramitant que l’Ajuntament declari la XXVIII edició de la Fira de Son Ferriol com d’interès públic municpal. “Les associacions que l’organitzen fan molt pel teixit productiu i comercial de Palma i pensam que hem de posar en valor aquesta fira com un referent a Palma i a Mallorca”, ha destacat Romero.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.