Reunió del Consell Municipal de Comerç

La primera sessió d’aquest any del Consell Municipal del Comerç ha tingut lloc aquesta setmana a PalmaActiva.

Reunió del Consell Municipal de Comerç
Reunió del Consell Municipal de Comerç
A la reunió, Joana Maria Adrover, regidora de Turisme, Comerç i Treball, ha presentat les actuacions fetes des de l’Ajuntament els darrers mesos a favor del comerç de Ciutat, entre les quals ha destacat el catàleg d’establiments emblemàtics, que es presentarà al Ple de demà, i les subvenciones de comerç, que es van publicar al BOIB d’ahir 20 de març.

Adrover ha explicat als assistents que després del període d’al·legacions i autocandidatures, integren aquesta primera edició del catàleg 78 establiments, “amb la vocació que sigui revisable de forma anual”. Demà el catàleg es presentarà al Ple de l’Ajuntament per a la seva aprovació.

Pel que respecte a les subvencions de comerç 2018, ahir es van publicar al BOIB la tercera edició consecutiva d’aquestes ajudes a favor del petit comerç. “La reserva pressupostària per a aquesta edició arriba als 100.000€, la qual cosa suposa un increment en relació amb l’edició anterior de 2017 que va ser de 92.000€ i és molt superior a la partida de 2016 que era de 46.000€”, ha destacat Adrover. L’edil de Comerç ha assenyalat que entre les novetats figura la puntuació que s’atorga pel fet que l’establiment estigui associat a patronals o associacions de comerç inscrites al REMEC, tal com van demanar les patronals, i es puntua més el que sigui una dona emprenedora o que la plantilla de l’establiment sigui un 50% o més del col·lectiu femení. “Es poden presentar sol·licituds des d’avui i fins al 15 de maig, pel que fa al primer termini i fins al 10 de setembre pel que fa al segon termini, tot seguint sempre el criteri de la concurrència competitiva”, assenyala Adrover.

Durant la reunió Adrover també ha explicat que aprofitant el nou projecte de senyalització turística que lidera la Fundació de Turisme, s’han dut a terme diferents reunions amb tot un conjunt d’entitats per tal de presentar aquest projecte i recollir idees, suggeriments, opinions… Així, s’inclourien fins a 5 rutes: Palma Ciutat Alta, Palma Ciutat Baixa, Santa Catalina, El Terreno i Platja de Palma. També es preveu la inclusió d’altres continguts de tipus transversal, entre ells els establiments emblemàtics de Palma.

També s’ha informat als assistents que el Tribunal Suprem ha desestimat el recurs de la promotora Unibail Rodamco contra la denegació de la llicència autonòmica del gran centre comercial en les Fontanelles, amb el que s’esgota la via judicial contra aquesta decisió.

Adrover ha donat compte als assistents dels aspectes referents al sector del comerç de l’enquesta de satisfacció de la Policia Local. Segons aquesta enquesta, el 83% dels locals del centre de Palma es troben satisfets o molt satisfets de la feina que realitza la Policia Local de Palma a aquesta zona. Així ho reflecteixen les 523 enquestes que es van realitzar als comerciants i que a més han derivat en 348 suggeriments per millorar el treball dels agents. La iniciativa de les enquestes s’estendrà a tota la ciutat, per realitzar una escolta activa dels comerciants.

Durant la reunió s’ha explicat el nou pla de neteja d’Emaya, que es va implantar el passat mes de febrer. Gràcies a aquest pla, s’han incorporat 21 noves agranadores i 10 nou vehicles polivalents, que es desplegaran a tot l’àrea de Palma compresa entre Avingudes i Via de Cintura. També es va explicar que EMAYA ha multiplicat per quatre la superfície del parc verd de Son Castelló, incorporant nous serveis per a una major comoditat i seguretat per a les empreses i ciutadans.

Per part de l’Ajuntament, a la sessió han assistit Joana Maria Adrover, regidora de Turisme, Comerç i Treball; Angélica Pastor, regidora de Seguretat Ciutadana; Pepa Peláez, coordinadora de Turisme, Comerç i Treball; Sergio Gómez, director general de Comerç; Josep Maria Rigo, coordinador d’Ecologia, Agricultura i Benestar Animal; Joana Maria Adillón, directora general de Funció Pública i Govern Interior; Griselda Sesé, directoral general de Sanitat i Consum, i Josep Lluís Bauzá, representant del Grup Municipal Ciudadanos. També s’ha comptat amb l’assistència d’Antoni Vilella, gerent d’Afedeco; Rocío Gómez, en representació de PIMECO; Carmen M. Carmona, en representació de CCOO; i Bladimiro García, en representació d’UGT.

La propera reunió de la comissió està prevista per al segon trimestre de 2018.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.