Alumnat del col·legi Sant Felip Neri mostra els seus projectes al Quiosc de PalmaActiva

El Quiosc de PalmaActiva és un espai on empreses, persones emprenedores i entitats socials poden exposar i testar els seus productes i serveis.

Alumnat del col·legi Sant Felip Neri mostra els seus projectes al Quiosc de PalmaActiva
Alumnat del col·legi Sant Felip Neri mostra els seus projectes al Quiosc de PalmaActiva
Alumnat del col·legi Sant Felip Neri (Cooperativa Gorg Blau) mostra aquests dies al Quiosc de PalmaActiva projectes que ha desenvolupat en el marc del projecte educatiu ICAPE. El Quiosc de PalmaActiva és un espai on les empreses, persones emprenedores i entitats poden exposar i testar temporalment els seus productes i serveis.

Els projectes que mostrarà l’alumnat de Formació Professional Bàsica del col·legi Sant Felip Neri són:

• Un xip per a sabates que connecta amb el mòbil i permet carregar la bateria amb l’energia que es crea quan es camina.
• Una sala de cine amb ulleres de realitat virtual.
• Una tenda física on s’ofereix el servei d’impressió en 3D.

Aquest grup d’alumnes formen part d’ICAPE, un projecte educatiu que impulsa els valors de la persona, les capacitats emprenedores i familiaritza els estudiants amb el concepte de responsabilitat social. L’objectiu general d’ICAPE és aconseguir que l’alumnat millori la seva capacitat de treballar en equip, prendre decisions, planificar, assumir responsabilitats, etc. ICAPE és un programa impulsat de manera conjunta per la Conselleria d’Educació i Universitat i la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria, que coordina l’Institut d’Innovació Empresarial (IDI).

Els alumnes, a més, també mostraran els projectes i activitats que es duen a terme a les diferents etapes al col·legi Sant Felip Neri, gestionat per a la Cooperativa Gorg Blau des de fa més de 26 anys.

Segons Joana Maria Adrover, regidora de Turisme, Comerç i Treball, “aquest quiosc, que estava abandonat, ara és un espai d’oportunitats per a noves empreses i emprenedors lligades a noves tecnologies, cultura, turisme sostenible, economia solidària i comerç just”. L’edil ha destacat que per a PalmaActiva és una satisfacció col·laborar desinteressadament amb el col·legi Sant Felip Neri cedint-li l’espai.

L’espai

El quiosc és un bé moble propietat de l’Ajuntament fet amb elements arquitectònics de principis del segle XX que li atorguen un caràcter peculiar i atractiu. Té forma ovalada amb 13,20 m2 útils i està ubicat a la plaça de l’Olivar de Palma, a una de les zones més cèntriques i transitades de la ciutat, en el centre de la ciutat, al costat d’algunes de les principals vies comercials com el carrer de Sant Miquel, el Geranis, carrer Velázquez, etc. i on conflueixen gran quantitat de vianants, tant residents com visitants.

El Quiosc té un preu de lloguer de 70 euros setmanals i la durada mínima del lloguer és de 7 dies, mentre que la màxima és 30 dies naturals per any (no es podran superar els 14 dies naturals consecutius). Al Quiosc de PalmaActiva no està permesa la venda de productes o serveis.

El sol·licitants que vulguin emprar el Quiosc podran presentar únicament productes, serveis o activitats que compleixin els requisits següents:

1. Comptar amb algun component significatiu d’innovació o creativitat.
2. Que els promotors hagin intervingut de forma substancial en la seva l’elaboració.
3. Tenir menys d’un any dins del seu segment de mercat o dins del mercat local.
4. Pertànyer a algun dels 4 grups d’activitats econòmiques següents:
a) Economia del coneixement.
b) Activitats creatives i culturals.
c) Turisme sostenible.
d) Economia social solidària i comerç just.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.