Reunió a PalmaActiva del Consell Municipal de Comerç

S’han repassat assumptes municipals que afecten al col·lectiu de comerciants de Palma.

Reunió a PalmaActiva del Consell Municipal de Comerç
Reunió a PalmaActiva del Consell Municipal de Comerç
Joana Maria Adrover, regidora de Turisme, Comerç i Treball, ha presidit avui una nova reunió del Consell Municipal de Comerç, que s’ha reunit per quarta vegada aquest any.

El Consell Municipal de Comerç és un fòrum de participació i consulta sobre aspectes estratègics que afecten el comerç de Palma en el que participen diferents entitats del sector, així com patronals i sindicats i altres entitats convidades segons el tema a tractar. Aquest espai de debat sobre el comerç s’ha recuperat aquesta legislatura a petició de les patronals del comerç, que reclamaven un punt de trobada entre l’Ajuntament i el sector.

A més de la regidora de Comerç, a la sessió d’avui han assistit Sergio Gómez, director general de Comerç; Josep Maria Rigo, coordinador general d’Ecologia, Agricultura i Benestar Animal; Joana M. Adillón, directora general de Funció Pública i Govern Interior; Griselda Sesé, directora general de Fires, Mercats i Ciutadania; Patrícia Conrado, en representació del grup municipal Ciutadans; Bladimiro García, en representació d’UGT; i Carmen M. Carmona, en representació de CCOO.

Durant la reunió, Adrover ha anunciat que ja s’ha licitat i adjudicat el contracte per elaborar un llibre sobre els establiments emblemàtics de Palma. El punt de partida del llibre són les fitxes que va elaborar la comissió tècnica i que van ser aprovades pel ple de l’Ajuntament. Segons Adrover, el llibre servirà com a element de promoció i difusió del comerç de la ciutat.

Durant el consell d’avui, Adrover ha explicat que s’ha exhaurit tot el pressupost de les subvencions per al petit comerç: “Més de 50 establiments s’han beneficiats d’aquestes ajudes al llarg de l’any; ja hem previst una nova convocatòria per a l’any 2019 amb un pressupost total de 100.000€”, ha dit Adrover.

L’edil ha recordat que aquest any per primera vegada s’han ofert subvencions als establiments emblemàtics i que s’ha gastat “quasi la totalitat del pressupost”.

Durant la trobada s’han recordat les diverses iniciatives de dinamització comercial desenvolupades durant aquest trimestre amb associacions de veïns i patronals del comerç. Per exemple la campanya d’aparcament amb l’SMAP, que l’empresa municipal va recuperar l’any 2015. Mitjançant aquesta campanya, l’SMAP col·labora amb el petit comerç durant el Nadal. L’SMAP ha lliurat a Afedeco i Pimeco 4.200 tiquets -2.100 per patronal, amb un 50% de descompte- que permeten estacionar als set aparcaments municipals que disposen de rotació. Amb aquesta campanya l’Ajuntament cerca combinar el petit comerç amb la mobilitat, que la clientela dels comerços puguin tenir una opció còmoda d’aparcament i que els comerços puguin oferir una cortesia a aquesta clientela i una connexió amb els aparcaments municipals.

Adrover també ha destacat que per segon any consecutiu PalmaActiva posa en marxa el projecte “Comerç i Escola”, atesa la bona acollida que tingué entre els centres escolars i que es desenvolupa gràcies al projecte SOIB Joves Qualificats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.