Finalitza la primera fase de SOIB Visibles 2018, programa gràcies al qual PalmaActiva contracta 73 persones

  • Des del passat mes de juliol, 41 persones majors de 35 anys han fet feina a diferents àrees de l’Ajuntament.
  • El mes de gener 32 persones més començaran a fer feina durant la segona fase d’aquest programa d’inserció laboral.
  • Aquest programa del SOIB està finançat pel Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i pretén millorar l’ocupabilitat de les persones treballadores de més edat.

Finalitza la primera fase de SOIB Visibles 2018, programa gràcies al qual PalmaActiva contracta 73 persones
Finalitza la primera fase de SOIB Visibles 2018, programa gràcies al qual PalmaActiva contracta 73 persones
Avui ha tingut lloc la cerimònia de cloenda de la primera fase del programa SOIB Visibles 2018, programa gràcies al qual PalmaActiva contractarà 73 persones. La regidora de Turisme, Comerç i Treball Joana Maria Adrover i el director del SOIB Pere Torrens han assistit a l’acte i han agraït a les 41 persones treballadores la feina desenvolupada durant aquest mig any a l’Ajuntament. Aquests 41 treballadors contractats per PalmaActiva tenen una edat mitja de 55 anys.

SOIB Visibles 2018 és un programa que vol millorar l’ocupabilitat de les persones treballadores de més edat. Aquest programa està finançat amb fons del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social. El pressupost total d’aquest programa és de 853.207,40 euros, dels quals 740.621,88 euros són a càrrec del SOIB i 112.585,52 euros a càrrec de PalmaActiva.

SOIB Visibles 2018 és divideix en dos fases: la primera es desenvolupa entre el 13 de juliol de 2018 i el 12 de gener de 2019 i suposa la contractació de 41 persones. A la segona fase es contractaran 32 persones que faran feina a l’Ajuntament entre el 13 de gener i el 12 de juliol de 2019.

Durant la benvinguda, Joana Maria Adrover, regidora de Turisme, Comerç i Treball, ha agraït a la conselleria de Treball la seva feina perquè aquest projecte sigui possible. L’edil de Treball ha destacat que des de PalmaActiva es fa feina “per ajudar a les persones que més ho necessiten, com les persones en recerca de feina de més de 45 anys”. La regidora també ha reconegut la feina desenvolupada pel personal de PalmaActiva i per totes les àrees implicades al projecte.

Per la seva part, el director del SOIB Pere Torrens ha destacat del programa “la importància de la recuperació de rutines de feina que serveixen tan a nivell professional com personal, i que suposen una millora de l’autotestima”.

SOIB VISIBLES 2018

SOIB Visibles 2018 és un programa que vol millorar l’ocupabilitat de les persones treballadores de més edat. El programa facilita que les entitats locals contractin persones desocupades més grans de 35 anys, inscrites com a demandants desocupades en el SOIB almenys dotze dels divuit mesos anteriors al moment de fer la preselecció, i que preferentment no cobrin prestació o subsidi d’atur.

Els objectius que es volen aconseguir:
• per una banda, la millora del nivell d’ocupabilitat de les persones participants del projecte,
• i per altre banda, la realització d’obres i serveis d’interès social per tal d’aconseguir que millori la imatge de la ciutat de Palma i gaudeixi d’uns serveis de qualitat, moderns, atractius i integradors de conceptes de responsabilitat social.

Les 73 persones contractades gràcies a SOIB Visibles 2018 faran feina de peó de manteniment (24), auxiliar informador/a (14), auxiliar administratiu/va (10), peó de jardineria (8), peó pintor (7); oficial/a de manteniment (3), oficial/a pintor (3), oficial/a de jardineria (2) i administratiu/va (2).

Aquests nous treballadors de l’Ajuntament faran feina en les següents àrees: Funció Pública (14), Infraestructures (10), Cultura (10), Ecologia, Agricultura i Benestar Animal (8); IME (6); Mobilitat (6); Policia (5), PalmaActiva (6), Urbanisme (4) i Serveis Socials (4).

Netejar l’espai exterior i interior de l’antiga presó; realitzar treballs de pintura i paleta a camps de futbol, pistes esportives i pavellons de l’IME; informar sobre la tinença d’animals; treballar en la millora del Centre Sanitari de Protecció Animal (Son Reus), realitzar tasques de manteniment de diferents instal·lacions de la Policia Local; ajudar en la conservació i manteniment dels espais verds de Son Quint, Polígon de Llevant i del Conservatori Municipal; fer campanyes d’informació de l’ordenança municipal d’ocupació de via pública… són algunes de les tasques que s’estan desenvolupant gràcies a SOIB Visibles 2018.

Un comentari sobre “Finalitza la primera fase de SOIB Visibles 2018, programa gràcies al qual PalmaActiva contracta 73 persones

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.