PalmaActiva presenta la web que recull el catàleg d’establiments emblemàtics de Palma

Els establiments incorporats el 2020 i 2021 han rebut avui un diploma lliurat pel batle Jose Hila i pel regidor de Promoció Econòmica i Ocupació Rodrigo Romero

PalmaActiva ha presentat avui la nova web del catàleg d’establiments emblemàtics de l’Ajuntament de Palma. El batle de Palma, Jose Hila; el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Rodrigo Romero; i el director general de Comerç, Fabrizio Di Giacomo, han assistit a l’acte, en el qual s’han lliurat també els diplomes i distintius als establiments que s’han incorporat el 2020 i el 2021.

La web l’ha elaborat l’alumnat del programa de formació i ocupació SOIB Jove Palma Web IV, un projecte de PalmaActiva en col·laboració amb el Govern. Els 10 joves del programa s’han format i fet feina durant un any per obtenir un certificat de professionalitat de confecció i publicació de pàgines web.

La página web recull informació dels 99 establiments emblemàtics de Palma (dades de contacte, ubicació, fotografies, història…) així com informació pràctica sobre subvencions específiques i documentació per als establiments que vulguin formar-ne part del catàleg.

La nova web (https://emblematics.palmaactiva.com) pretèn donar visibilitat als establiments, alhora que dinamitzarà el projecte. És una web viva que s’actualitzarà amb les noves iniciatives que es posin en marxa.

El batle de Palma ha afirmat durant l’acte que “amb el catàleg des de l’Ajuntament  volem ajudar a conservar el paisatge comercial d’una ciutat en constant transformació”.

El primer edil ha afegit que amb aquesta web, a més, “ara comptam amb una eina per difondre els establiments emblemàtics, que són el passat, el present i el futur de l’activitat comercial de Palma.”

Durant la benvinguda, el regidor Rodrigo Romero ha afirmat que el catàleg és una iniciativa de protecció i reconeixement que continua molt vigent, “per això fem feina en el catàleg amb convenciment i esforç i aquest 2021 hem arribat ja als 99 establiments”.

Romero ha afegit que per a la regidoria aquest catàleg és molt important, “i ho demostra que hem quintuplicat el pressupost de les subvencions, passant dels 20.000 euros del primer any, als 50.000 de l’any passat i als 100.000 d’aquest any”.

Romero ha explicat que a pesar de què la pandèmia no va perpetre que l’any passat es lliurassin els diplomes i distintius, “hem seguit fent feina en aquest projecte, el millor exemple és la web que avui presentam i que s’afegeix a l’exposició itinerant que va recòrrer tota la ciutat i al llibre d’emblemàtics”.

Miriam Valero, de Gelats Ca’n Miquel, ha xerrat en representació dels nous establiments emblemàtics. Valero ha afirmat: “Arribar fins aquí després de tres generacions i amb la competència que hi ha era impensable, estic segura que al meu padrí rebre aquest reconeixement de la seva ciutat li hagués fet molta il·lusió. Deman que ens cuideu, cada vegada que es perd un establiment emblemàtic es perd una part de la història i cultura de Palma. Esper que d’aquí 10 anys aquesta sala continuï igual de plena i que siguem més i que no es quedi ningú pel camí”.

El catàleg 2021 d’establiments emblemàtics de l’Ajuntament de Palma2021 està format per 99 establiments –front als 93 del 2020, hi ha hagut 8 altes i 2 baixes–.

El 2020 es van incorporar:

 • Celler Pagés
 • Gomex
 • Peluquería Rodríguez
 • Bar Venecia
 • Bar Rita

 

El 2021 s’han incorporat:

 • Bar Cristal
 • Bazar del Libro
 • Colmado Maneu
 • Cuchillería Sineu
 • Floristería Abolengo
 • Gelats Ca’n Miquel
 • Panadería S’Estació
 • Tejidos Bellver