El festival de cinema documental MajorDocs, al Quiosc de PalmaActiva

PalmaActiva ajuda a promocionar per segon any aquest esdeveniment cultural que tindrà lloc entre el 5 i el 9 d’octubre

El Quiosc de PalmaActiva promociona aquesta setmana el festival de cinema documental MajorDocs. El Quiosc, ubicat a la plaça de l’Olivar, és un espai on les empreses, persones emprenedores i entitats poden exposar i testar temporalment els seus productes i serveis.

El regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Rodrigo Romero, i la gerent de PalmaActiva, Susana Rincón, s’han reunit avui amb l’equip del festival al Quiosc per conèixer aquesta nova edició de MajorDocs i la seva experiència al Quiosc.

Romero es congratula que per segon any consecutiu el festival es promocioni des del Quiosc de PalmaActiva, el que confirma que és un espai idoni per la seva ubicació i característiques. “Amb totes les mesures de seguretat, durant una setmana des de PalmaActiva i l’Ajuntament donam suport a aquest esdeveniment cedint aquest espai”, afirma el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació.

MAJORDOCS.– El festival MajorDocs el promou l’empresa Mosaic Produccions Audiovisuals, una productora independent fundada a Mallorca el 2007. Des del seu naixement, Mosaic s’ha especialitzat en la producció de documentals de creació i cinema d’autor. L’any 2007, Mosaic va guanyar el primer premi del concurs d’idees empresarials Eureka de l’Ajuntament de Palma.

MajorDocs, el primer festival “lent” de cinema documental, se celebrarà del 5 al 9 d’octubre a Palma. Davant el renou i la voracitat del consum, MajorDocs torna un any més amb una proposta radical dins del panorama de festivals: cinema del real i lentitud. MajorDocs convida a l’espectador a frenar, a aprofundir sense pressa en la mirada dels autors per intimar amb ells, recuperant un valor clau de Mallorca i la Mediterrània: la calma i el diàleg.

Les vuit pel·lícules seleccionades que competirán a la secció oficial són: ‘A Way Home’, de la cineasta belga d’origen marroquí Karima Saïdi; ‘El tiempo perdido’, de l’argentina María Álvarez; ‘Fantasía’ del director basc Aitor Merino; ‘Esquirlas’, de la cineasta argentina Natalia Garayalde; ‘Pedra Pàtria’, del menorquí Macià Florit; ‘Taming the garden’, de la cineasta georgiana Salomé Jashi; ‘The earth is blue as an orange’, de la directora ucraïnesa Iryna Tsilyk i ‘There will be no more night’, de la francesa Éléonore Weber.

Les pel·lícules han estat escollides per la seva profunda mirada autoral i la seva capacitat per transportar-nos a altres realitats i connectar-nos amb la nostra pròpia sensibilitat. Algunes d’elles arriben a Palma després d’aconseguir un gran èxit a festivals de renom com ara IDFA, la Berlinale, DocsLisboa o Sundance.

Enguany es dupliquen les projeccions de cada documental per facilitar l’accés del públic a tots ells. En consonància amb la filosofía del festival, cada projecció serà un esdeveniment únic, en el qual els espectadors podran establir un diàleg en persona amb els cineastes.

· Más información del Quiosco:https://web.palmaactiva.com/centre-empreses/es/quiosco-palmaactiva/

· Más información del festival:https://majordocs.org/es/