Gràcies a SOIB 30 Palma Informa II, PalmaActiva ha contractat i ha a ajudat a formar-se a 14 dones

Aquest programa s’adreça a persones majors de 30 anys i està finançat amb fons del SOIB i de la Conferència Sectorial

Donar suport administratiu a projectes com l’elaboració d’un cens i estudi de necessitats del petit comerç de Palma o informar i fer-ne el seguiment de les diferents subvencions de PalmaActiva són algunes de les feines que ha realitzant les alumnes treballadores del programa SOIB 30 Formació i Ocupació Pama Informa II. Mitjançant aquest programa, 14 dones han pogut accedir a una feina a l’Ajuntament de Palma a la vegada que han realitzat una formació vinculada, gràcies a la qual han pogut obtenir un certificat de professionalitat d’Activitats administratives en la relació amb el client.

Aquest certificat professional consta d’aproximadament 1.700 hores de formació i de treball efectiu. Els 6 mòduls de les 680 hores de formació són d’ofimàtica, tècniques de recepció i comunicació, operacions administratives comercials, gravació de dades, gestió d’arxius i anglès de gestió administrativa.

Les alumnes treballadores del programa han realitzat suport administratiu a distints projectes de PalmaActiva i de les àrees de Comerç, Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament de Palma. Palma Informa II és un programa gestionat per PalmaActiva i finançat amb fons dels SOIB i de la Conferència Sectorial. El programa ha tingut una durada d’un any i finalitza el proper 13 d’octubre.

Les alumnes treballadores que han participat al programa expliquen que l’experiència els ha servit per aconseguir una titulació que segur els ajudarà a obtenir una feina, per créixer com a persones, per guanyar seguretat a l’hora de fer front a les entrevistes de feina, per guanyar concentració i escoltar de manera activa, per perdre la por a l’ordinador, per aprendre a fer feina en equip, per decidir-se a ampliar la seva formació…

Yolanda Fernández, alumna del curs, agraeix l’oportunitat que ha suposat participar al programa: “Ha estat un any amb molts de reptes, tant professionals com personals. Hem fet feines molt enriquidores que ens han permès adquirir experiència, i que a la vegada seran molt útils per tenir més possibilitats d’optar a una feina. He conegut companyes meravelloses i magnífics docents, ha estat un plaer formar part de l’equip de PalmaActiva”.

7  alumnes han superat el certificat complet amb qualificacions d’excel·lent i notable, i 3 alumnes que es va incorporar amb posterioritat també han obtingut notable/excel·lent en els tres mòduls cursats. 3 alumnes s’incorporen ara a un cicle formatiu de grau mitjà d’Administratiu i 2 han trobat feina com a administratives mitjançant un borsí.

Fabrizio Di Giacomo, director general de Comerç de l’Ajuntament, ha visitat avui les alumnes treballadores i l’equip de professionals per veure com ha estat la seva experiència.

A més de la formació i de l’adquisició d’experiència laboral, el tercer eix d’aquest programa és l’orientació i l’acompanyament de les persones participants. SOIB 30 Palma Informa II ha ofert  acompanyament individualitzat de cara a la consecució dels objectius laborals, i també s’ha realitzat feina de grup per millorar competències transversals.