PalmaActiva ofereix formació a 24 comerços per millorar les competències digitals i la presència a internet i xarxes socials

Cada establiment rebrà 27 hores de formació grupal i fins a 4 hores de tutoria

 

 

PalmaActiva està ajudant a formar-se a 24 comerços mitjançant la segona edició del projecte Innovació Digital en el Comerç de Proximitat. Aquest programa vol oferir als petits comerços de Palma una oportunitat per a millorar les seves competències digitals i la seva presència a internet i a xarxes socials.

El taller ha començat el 7 de setembre i acaba el 9 de novembre, amb l’objectiu que els comerços surtin preparats per realitzar campanyes digitals de cara al Black Friday i Nadal.

A aquest taller de digitalització per al petit comerç es donarà formació bàsica en eines digitals a 18 comerços. Hi haurà dos grups (migdia i tarda) i tindran dues sessions de formació a la setmana. Els dimarts serà la presencial –un grup de 14 a 16 h i l’altre de 19 a 21 h–. Dijous hi haurà una sessió online d’una hora. En total, cada comerç rebrà 27 hores de formació.

A part de les sessions en grup, els comerços també disposaran d’una borsa de tutories personalitzades de fins a 4 hores amb el/la formador/a, amb l’objectiu de poder aplicar i adaptar els coneixements adquirits en les sessions grupals a les característiques de cada comerç.

Rodrigo Romero, regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, que ha donat avui la benvinguda als participants, explica que l’any passat aquesta formació es va haver d’ajornar a causa de la pandèmia: “Reprenem aquest projecte amb moltes ganes, la primera edición el 2019 va tenir uns resultats molts positius”.

Segons Romero, “els petits comerços necessiten suport immediat en la seva transformació digital a curt termini i una estratègia sòlida a mig/llarg termini; aquesta transformació ha d’impulsar la digitalització i revitalitzar el comerç minorista i local, no només enfocant-lo a la supervivència del negoci, sinó també amb vista a un creixement futur. Els petits empresaris poden aprofitar aquesta situació de crisi com l’oportunitat idònia per prendre forces i desenvolupar el seu potencial”.

Romero afegeix: “La pandèmia ha accelerat el canvi de relació entre client i empresa, fent-la més interactiva;  sense importar la mida de l’empresa, ha quedat de manifest la necessitat d’afrontar de forma àgil la transformació digital”.