PalmaActiva i USO signen un protocol de col·laboració per cooperar en ocupació i formació

Rodrigo Romero, regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, i Juan A. Salamanca, secretari d’USO, han rubricat avui l’acord

Rodrigo Romero, regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, i Juan Antonio Salamanca, secretari general d’Unión Sindical Obrera Illes Balears (USO), han signat un protocol per col·laborar en matèria d’ocupació i formació. Després de la signatura, que ha tingut lloc a la seu de l’Agència Local de Desenvolupament, Romero ha expressat la seva satisfacció per l’acord, el primer que signen les dues entitats: ”USO, igual que nosaltres, té un servei d’orientació laboral, i a partir d’ara col·laborarem per ajudar a les persones en recerca de feina”.

PalmaActiva presta serveis d’informació i orientació laboral tant a empreses com a demandants d’ocupació, i intermèdia entre oferents i demandants d’ocupació. Mitjançant el seu servei d’Ocupació, PalmaActiva uneix els dos vessants: donar suport al teixit empresarial en la recerca de personal, així com engegar actuacions dirigides a augmentar l’ocupabilitat de les persones que cerquen feina, especialment dels col·lectius amb major dificultat d’inserció laboral.

USO, per la seva part, coordina el programa Orienta, un itinerari integral d’inserció en el qual participa el SOIB i que compta amb el cofinançament del Fons Social Europeu. Aquest programa té com a objectiu el desenvolupament d’itineraris integrals d’inserció laboral per a col·lectius vulnerables.

Segons el secretari general d’USO Illes Balears i la coordinadora del programa Orienta, Raquel Hernández, “amb aquest protocol podrem derivar a les persones participants del programa Orienta a PalmaActiva per complementar i millorar les oportunitats en la recerca de feina i formació”.