PalmaActiva i les patronals del comerç es reuneixen per estudiar com fer front a la situació creada pel coronavirus

Segona reunió de l’àrea de Comerç de l’Ajuntament amb AFEDECO i PIMECO
PalmaActiva liderarà la creació d’un “marketplace” municipal que permetrà que el comerç de proximitat pugui tenir presència a internet

El regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Rodrigo Romero, el coordinador de l’àrea Miquel Àngel Capó i el director general de Comerç Fabrizio Di Giacomo s’han reunit avui per videoconferència amb representants de les patronals AFEDECO i PIMECO. Per part d’AFEDECO han participat el seu president Antoni Fuster i Bernat Busquets. Per part de PIMECO han près part a la trobada el seu president Antoni Gayà i Antoni Vilella i Patricia Moreno.

“Des de l’Ajuntament volem acompanyar als petits comerciants i als mercats municipals en la transformació digital, s’està fent feina per elaborar un “marketplace” municipal que permetrà que els petits comerços també puguin tenir presència a internet amb un petit esforç”, ha explicat Romero, assenyalant que la digilització del comerç de proximitat és necessària i que ha d’anar creixent.

El regidor de Promoció Econòmica ha explicat que des de PalmaActiva s’està fent feina en noves línees de subvencions per a comerços per donar suport al comerç de proximitat, microempreses i petites empreses davant el tancament i la caiguda d’ingressos d’aquestes arran de la declaració de l’estat d’alarma. Romero ha destacat que s’està avaluant també la possibilitat d’implementar uns abonaments comercials per promocionar la compra al comerç de proximitat; l’Ajuntament abonaria un percentatge de la campanya quan es presentessin els tiquets de compra dels establiments adherits.

El regidor ha recordat que segueix oberta la convocatòria de subvencions de comerç per a despeses d’inversió; ajudes que tenen un pressupost de 100.000€. Atès l’estat d’alarma, s’han ampliat els terminis de presentació de sol·licituds i aquestes es poden enviar a comerc@palma.es. Romero ha afirmat que espera que en les properes convocatòries es pugui augmentar la dotació de les subvencions al comerç de PalmaActiva. Romero ha destacat que “ara més que mai des de l’Ajuntament entenem que s’ha d’apostar pel petit comerç i pels mercats municipals, que han demostrat ser claus durant aquesta situació excepcional, oferint la millor qualitat amb les màximes mesures de seguretat”.

Romero ha detallat que des de l’àrea de Comerç s’està donant informació sobre els comerços de proximitat que tenen oberts durant l’estat d’alarma i s’ha elaborat un mapa que s’està actualitzant cada dia i que es pot consultar al web de PalmaActiva. A més, mitjançant xarxes socials, PalmaActiva està fent campanyes per promocionar el consum al comerç local i als mercats municipals, intentant sensibilitzar perquè es faci la compra a prop de casa, al barri i als mercats.

L’Ajuntament ha proposat mantenir reunions setmanals entre PalmaActiva i les patronals per fer un seguiment de la situació de les mesures que es van prenent. “A més, en dues setmanes aproximadament, organitzarem un Consell Municipal del Comerç per presentar un pla d’ajudes per al comerç de proximitat de Palma, consell que esperam tingui lloc amb la presència de les patronals, sindicats i tots els grups polítics de l’Ajuntament”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.