PalmaActiva ha concedit ja 17 subvencions a comerços per un valor de 36.500€

  • Encara hi ha disponibles 55.500 euros per a despeses destinades a la innovació, millora i modernització d’establiments comercials i per a la implantació de nous comerços.
  • Es poden presentar sol·licituds fins al dia 15 de setembre.

PalmaActiva ha concedit 36.525€ en subvencions per a 17 comerços de Palma durant el primer període de sol·licituds d’aquests ajuts de l’Ajuntament de Palma per a la millora, renovació i modernització dels establiments comercials de Ciutat. La regidora de Turisme, Comerç i Treball, Joana Maria Adrover, ha recordat avui que es poden presentar sol·licituds per al segon període d’aquests ajuts fins al dia 15 de setembre: “Encara hi ha disponibles 55.499,756€, ja que els 9.449,75€ que han sobrat del primer període han passat al segon període”.

Segons l’edil de Comerç, “enguany aquesta convocatòria de subvencions presentava dues novetats que han tingut molt bona acollida: una línea d’ajuts per a la supressió de barreres arquitectòniques –3 comerços llevaran les barreres arquitectòniques gràcies a aquestes subvencions– i que les perruqueries també podien demanar els ajuts –a 4 establiments d’aquest sector se’ls ha concedit la subvenció–”.

Adrover ha ressaltat també que aquest any han demanat subvencions molts comerços de barriades –gràcies a la la labor informativa realitzada a través del programa subvencionat pel SOIB Palma Informa– .

La regidora de Comerç ha destacat durant la seva compareixença que 7 de les sol·licituds concedides han estat per adaptar-se a les noves tecnologies i per a la millora energètica dels locals; 4 per a canvi o instal·lació de retolació, 3 per a canvi de bosses de plàstic per bosses de paper i 3 per llevar barreres arquitectòniques.

Adrover també ha especificat que durant aquest primer període s’han concedit subvencions a quatre perruqueries, a dos comerços de venda de productes de salut i bellesa i a una botiga de comerç just, una de moda, un forn, una d’objectes esportius, una de venda de mobles, un souvenir, una de venda de bijuteria, una impremta, una fruiteria, una rellotgeria i una ferreteria.

La regidora de Comerç ha assenyalat que per al segon període de subvencions ja s’han presentat 25 sol·licituds: “Volem exhaurir els ajuts ja que serà bo per al comerç i per a Palma”. Adrover ha recordat que aquest any s’ha doblat l’import d’aquests ajuts, passant de 46.000 a 92.000€. “Això és una mostra de la importància que té per a aquest Ajuntament el sector del comerç, al que donam recolzament amb aquesta iniciativa i amb altres com formació per a comerciants, el Consell Municipal del Comerç, el programa Palma Informa, fent feina per elaborar un catàleg d’establiments emblemàtics…”.

Adrover ha recordat que l’exposició d’establiments emblemàtics organitzada per PalmaActiva romandrà a la seva actual ubicació, Via Roma, fins a final de mes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.