PalmaActiva ha abonat aquesta setmana les subvencions a 54 establiments emblemàtics

Aquestes ajudes tenien un pressupost de 50.000 euros

PalmaActiva ha abonat aquesta setmana les ajudes directes per a comerços emblemàtics de la convocatòria de l’any 2020. Aquestes subvencions tenien un pressupost de 50.000 euros, i 54 establiments que varen sol·licitar l’ajuda l’han rebuda –s’han atès de manera favorable el 100 % de les sol·licituds–. Segons Rodrigo Romero, regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, aquestes subvencions tenen l’objectiu de donar suport els establiments emblemàtics mitjançant ajudes directes.

“Aquestes ajudes es van convocar el 2020 per tercer any consecutiu, el 2019 van tenir un pressupost de 20.000 euros i el 2020 el van augmentar a 50.000 euros per la pandèmia, aquest 2021 mantindrem la quantia de 50.000 euros”, afegeix Romero.

El catàleg d’Establiments Emblemàtics de l’Ajuntament de Palma va quedar conformat l’any passat per 93 establiments. Aquest catàleg té l’objectiu de garantir la continuïtat dels establiments emblemàtics en el lloc on estan situats i de l’activitat que s’hi desenvolupa, tot reconeixent-ne la importància i establint una sèrie de mesures que contribueixen a la seva protecció i conservació, sempre tenint com a referència la promoció del comerç de proximitat i d’un model social de ciutat que posi en valor aquests establiments.

Aquest mes d’abril està previst que tingui una reunió la Comissió Tècnica del Catàleg d’Establiments Emblemàtics. Aquesta comissió revisarà les autocandidatures que han presentat diversos establiments així com les que suggereix d’ofici la mateixa comissió.

Romero afegeix que els alumnes-treballalladors el SOIB Jove Ocupació i Formació Palma Web IV estan desenvolupant una web específica per ajudar a donar a conèixer aquests establiments. També mitjançant la feina de les persones treballadores d’un altre programa del SOIB, SOIB 30 Ocupació i Formació Palma Informa II, s’està actualitzant tota la informació dels establiments emblemàtics. Aquesta informació, que queda reflexada a unes fitxes, es farà arribar a l’Institut d’Innovació Empresarial (IDI), per formar part del catàleg d’establiments emblemàtics del Govern.

El regidor de Promoció Econòmica i Ocupació destaca que les darreres setmanes PalmaActiva ha posat en marxa una campanya a xarxes socials per promocionar aquests establiments emblemàtics, “destacant els establiments emblemàtics de restauració que estan donant el servei de menjar per endur o comanar”.

Més informació:

Establiments emblemàtics