PalmaActiva ja ha abonat 1.426.000 euros de les ajudes extraordinàries per la COVID-19

PalmaActiva ja ha abonat 1.426.000 euros de les ajudes especials per la COVID-19 per a microempreses, petites empreses i autònoms. Les subvencions que ja s’han pagat són les de la línia 1, destinada a proporcionar liquiditat a les empreses. Les ajudes de la línia 2, que ajuda les empreses que han mantingut o recuperat treballadors en ERTO, s’abonaran durant el mes de març. Aquestes subvencions tenen una quantia total de 1.852.000 euros.

Rodrigo Romero, regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, ha volgut posar en valor la feina feta pel personal de PalmaActiva per resoldre les sol·licituds i abonar-les el més prest possible: “Crec que els treballadors de PalmaActiva ha fet molt bona feina perquè els beneficiaris cobrin ràpid, mai havien fet front a unes subvencions de tanta quantia i a tantes sol·licituds”. L’edil afegeix que les ajudes que es convocaran aquest 2021 per ajudar també a les empreses afectades per la pandèmia tindran una tramitació encara més senzilla i ràpida. Romero aquests dies s’està reunint amb el Govern i el Consell de Mallorca per treballar sobre les ajudes conjuntes que es convocaran els propers mesos.

En total, hi ha 685 beneficiaris d’aquestes subvencions, 610 ja han rebut les ajudes de la línea 1 (liquiditat), mentre que 210 rebran les ajudes de la línia 2 (ocupació). 509 sol·licitants (74,3%) són autònoms, mentre que 176 (25,7%) són persones jurídiques. Els 685 beneficiaris rebran de mitjana 3.173,01 euros –l’ajuda màxima que es concedirà, sumant les dues línees de subvencions, serà de 7.100 euros–.

Per primera vegada, aquestes subvencions de l’Ajuntament de Palma han inclòs també les empreses i els autònoms amb activitats que es duen a terme fora d’establiments permanents o que no estan situats a peu de carrer, i que durant la pandèmia també es varen veure afectats pel tancament dels mercats municipals no permanents.