PalmaActiva ha abonat 1.546.500 euros de les ajudes covid

Aquestes subvencions extraordinàries eren per a micro-empreses, petites empreses i autònoms del sector comercial de Ciutat, i tenien l’objectiu d’ajudar al manteniment del teixit empresarial i protegir llocs de feina

PalmaActiva ha abonat 1.546.500 euros de les ajudes covid. 1.183.500 corresponen a la línia 1 (per caiguda d’ingressos) i 363.000 a la línia 2 (estabilitat de l’ocupació). Aquestes subvencions extraordinàries són per a micro-empreses, petites empreses i autònoms del sector comercial de la ciutat, i tenien l’objectiu d’ajudar al manteniment del teixit empresarial i protegir llocs de feina.

Rodrigo Romero, regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, ha destacat l’esforç fet per l’entitat per pagar les subvencions dins del 2021. “Vull posar en valor la feina feta pel personal de PalmaActiva per resoldre les sol·licituds i abonar-les el més prest possible, els treballadors de PalmaActiva ha fet molt bona feina perquè els beneficiaris cobrin ràpid”.

Aquesta és una de les convocatòries per pal·liar les conseqüències del covid-19 fruit de l’acord entre Cort, Govern i Consell de Mallorca. En total per al teixit empresarial de Palma va arribar la quantitat de 11,5 milions d’euros –cada institució ha aportat 3.834.548, 82 euros–.

De la línia 1, els beneficiaris han rebut una quantia fixa de 3.000 € per sol·licitud si eren establiments permanents a peu de carrer, i 1.500 si la seva activitat estava situada fora d’establiment permanent o no situat a peu de carrer. Els que han rebut les ajudes de la línia 2 pel manteniment de llocs de feina, també han rebut la quantia de 3.000 euros. Aquestes ajudes eren compatibles amb altres ajuts covids.