PalmaActiva destina 100.000 euros a les subvencions específiques per a establiments emblemàtics

Fins a dia 30 de setembre es poden presentar les sol·licituds des de la seu electrònica de PalmaActiva

 

PalmaActiva ha obert aquesta setmana la seva línia d’ajudes per a establiments emblemàtics dotada amb 100.000 euros. Segons Jordi Vilà, regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, l’objectiu d’aquestes subvencions és donar suport els establiments emblemàtics mitjançant ajudes directes. El termini per a presentar sol·licituds va començar dia 19 de setembre  i finalitza dia 30 de setembre.

“Aquestes ajudes es convoquen per cinquè any consecutiu i matenim el pressupost de 1000.000 euros de l’any passat”, explica Vilà, que afegeix: “Aquests establiments, a més de desenvolupar una important activitat econòmica contribuint a generar riquesa a l’àmbit local, creen i mantenen llocs de feina”.

Aquestes subvencions es destinen a donar suport a la competitivitat d’aquells comerços inclosos al Catàleg d’Establiments Emblemàtics de Palma 2022. L’objectiu és contribuir a la seva protecció i conservació. Les ajudes serveixen per fer front a les despeses ordinàries i corrents generades durant el període 2022, que poden incloure diferents conceptes com subministraments, despeses de lloguer del local, costos de personal, publicitat, neteja, etc.

Vilà explica que aquests dies personal de PalmaActiva està contactant tots els establiments del catàleg per informar-los d’aquestes subvencions i per ajudar-los, si fa falta, a sol·licitar l’ajuda.

EMBLEMÀTICS.- El catàleg d’Establiments Emblemàtics de l’Ajuntament de Palma ha quedat conformat aquest any per 105 establiments –front als 99 de l’any passat–. Aquest catàleg té l’objectiu de garantir la continuïtat dels establiments emblemàtics en el lloc on estan situats i de l’activitat que s’hi desenvolupa, tot reconeixent-ne la importància i establint una sèrie de mesures que contribueixen a la seva protecció i conservació.

PalmaActiva concedeix aquestes ajudes en exercici de les funcions de promoció de l’economia local amb l’objectiu de donar suport i fomentar el comerç a la ciutat de Palma, en concret per a contribuir en la protecció i conservació dels comerços que formen part del Catàleg d’Establiments Emblemàtics de la ciutat, i per a coadjuvar el seu manteniment.

L’import subvencionable es derivarà del prorrateig de l’import global màxim destinat a les subvencions entre tots els sol·licitants que compleixin els requisits i que formin part del Catàleg d’establiments emblemàtics de Palma 2022.

Més informació:https://web.palmaactiva.com/seuelectronica/