PalmaActiva contracta 61 persones que faran feina a l’Ajuntament gràcies als programes SOIB Jove i SOIB 30

Els projectes Xapa i Mecànica IX, Micromachine VII i Palma Informa IV s’adrecen a persones majors de 30 anys

Els projectes Palma Web VI i Palma Xapa i Mecànica X s’adrecen a menors de 30 anys

 

Un total de 61 persones treballaran a l’Ajuntament de Palma gràcies als programes mixts d’ocupació i formació SOIB Jove i SOIB 30. PalmaActiva ha acollit aquest dijous l’acte de benvinguda a l’alumnat i personal professional de 5 projectes: dos del programa SOIB Jove, adreçat a treballadors menors de 30 anys, i tres de SOIB 30, adreçats a treballadors majors de 30 anys.

El regidor de Promoció Econòmica i Ocupació Jordi Vilà, i la directora del SOIB Pilar Ortiz, han assistit avui a l’acte de benvinguda. Tots dos han felicitat l’alumnat per haver estat seleccionat i els ha desitjat que aprofitin l’experiència per obtenir la titulació.

Gràcies a aquests projectes, PalmaActiva contracta durant 11 mesos 50 alumnes i, durant 12 mesos, 11 professionals (5 directores, 5 docents i 1 tècnica de suport pedagògic). L’alumnat participant té durant 11 mesos un contracte de formació i aprenentatge. Tant SOIB 30 com SOIB Jove combinen formació i experiència pràctica amb l’objectiu de millorar les competències professionals. Les persones participants faran aproximadament 1.600 hores de formació i de treball efectiu, gràcies als quals podran obtenir certificats de professionalitat.

Per executar aquests cinc projectes, PalmaActiva ha rebut una subvenció del SOIB de 984.012,39 euros, el pressupost total és de 1.051.201,64. Els projectes de SOIB Jove estan finançats pel SOIB amb la participació del SEPE i cofinançats pels Fons Social Europeu; els projectes de SOIB 30 els finança el SOIB mitjançant la Conferència Sectorial.

Els projectes que han començat avui són:

 • Programes adreçats a persones majors de 30 anys (SOIB 30)
  • Xapa i Mecànica IX (CP nivell 1 d’operacions auxiliars de manteniment de carrosseria i CP nivell 1 d’operacions auxiliars d’electromecànica de vehicles)
  • Micromachine VII (CP nivell 1 d’operacions auxiliars de manteniment de sistemes microinformàtics)
  • Palma Informa IV (CP nivell 2 d’activitats administratives en relació amb el client)
 • Programes adreçats a persones menors de 30 anys (SOIB Jove)
  • Xapa i Mecànica X (CP nivell 1 d’operacions auxiliars de manteniment de carrosseria i CP nivell 1 d’operacions auxiliars d’electromecànica de vehicles)
  • Palma Web VI (CP nivell 2 de confecció i publicació de pàgines web)

Algunes de les tasques que es faran són:

PALMA INFORMA IV

 • Desenvolupar un servei d’informació per al col·lectiu de comerciants de Palma amb l’objectiu d’obtenir dades que permetin la detecció de necessitats formatives, de modernització i d’innovació, de sensibilització i inclusió de les noves tecnologies i transmetre informació sobre ajuts, subvencions, accions formatives, campanyes de dinamització comercial/sectorial, iniciatives municipals…
 • Desenvolupar un servei d’informació i/o  recopilació d’informació sobre mobilitat (EMT) i sobre urbanisme comercial (Àrea d’Urbanisme) per part de les persones participants al projecte mitjançant la visita a aturades d’autobús urbà al municipi.
 • Donar suport a les accions col·lectives d’inserció laboral de PalmaActiva: jornades de selecció i fires d’ocupació.

PALMA MICROMACHINE VII

 • Realitzar l’actualització, instal·lació i/o configuració d’equips informàtics a àrees de l’Administració pública municipal que repercuteixen en el servei que es presta al ciutadà
 • Optimitzar l’ús i rendiment de l’equipament informàtic municipal.
 • Realitzar una campanya de revisió, manteniment, reparació i inventariat de l’equipament informàtic municipal de serveis al ciutadà.

PALMA WEB VI

 • Elaborar i actualitzar pàgines web i aplicacions web d’informació i serveis als ciutadans i visitants de Palma.
 • Facilitar que la informació del municipi estigui a l’abast i sigui accessible a tothom.
 • Oferir una ràpida resposta a les queixes i demandes de residents i visitants mitjançant les TIC.
 • Oferir la possibilitat de poder accedir a les pàgines web des de qualsevol lloc i des de multitud de sistemes diferents.

PALMA XAPA I MECÀNICA IX I X

 • Diagnosticar, reparar, substituir i posar a punt les zones afectades de la carrosseria d’un vehicle, utilitzant els mitjans i els materials idonis garantint la conformitat de l’aspecte, la funcionalitat, els renous i d’estanqueïtat, així com gestionar les peces de recanvi i els materials de la seva activitat, i establir els diferents controls de qualitat.
 • Diagnosticar, reparar, substituir i posar a punt diferents sistemes dels vehicles: motor tèrmic i els seus sistemes auxiliars, sistemes que composen el tren de rodatge (frens, transmissió, direcció i suspensió); sistemes elèctrics vehicle, realitzant modificacions i/o noves instal·lacions, i/o muntar sistemes seguretat i confortabilitat, utilitzant mitjans i materials idonis, garantint conformitat de l’aspecte, funcionalitat, així com gestionar les peces de recanvi i els materials de la seva activitat i establir diferents controls de qualitat.

Aquests programes es realitzen en col·laboració amb la regidoria de Mobilitat (EMT) i la regidoria d’Economia, Hisenda i Innovació (IMI).