PalmaActiva apropa els establiments emblemàtics a persones nouvingudes

Gaspar Valero ha realitzat una xerrada i ha guiat una ruta per alguns dels establiments emblemàtics de Palma

Aquesta iniciativa és una col·laboració de les regiduries de Comerç i d’Interculturalitat

 

PalmaActiva ha organitzat l’activitat “Emblemàtic, un viatge per la historia”. Aquesta jornada, organitzada conjuntament amb l’àrea d’Interculturalitat, té l’objectiu d’apropar els establiments emblemàtics de Palma a persones nouvingudes a Palma.

La finalitat d’aquest itinerari és donar a conèixer el comerç local i de manera particular els establiments emblemàtics de Palma. L’historiador Gaspar Valero ha dissenyat l’activitat, que consistia en una xerrada i una visita guiada per una trentena d’espais i establiments. A la xerrada, Valero de manera molt didàctica ha exposat l’origen del comerç a Palma, explicant la funció dels gremis, com van sorgir les primeres botigues, on estaven situades les places on es comerciava amb palla, oli, vi… La part final de la jornada ha estat una ruta guiada per una trentena d’espais i comerços emblemàtics de la ciutat.

Lupe Ferrer, regidora d’Economia i Comerç, i Lourdes Roca, regidora d’Interculturalitat i Igualtat, han assistit a la jornada.

La regidora d’Economia i Comerç ha destacat en la seva intervenció que des de l’Ajuntament es vol donar a conèixer el comerç local a les persones nouvingudes ja que aquests establiments “formen part de la nostra vida, en ells es troben bons preus, qualitat, un tracte personalitzat…”. Ferrer ha afirmat que “comprant al petit comerç ajudam a la seva supervivència i a la vegada aportam riquesa a la nostra ciutat; aquest comerç genera llocs de feina, fomenta el producte local…”.

Per part de l’Ajuntament també han assistit a la xerrada Toni Fuster, director general de Comerç; Carmen Aguiló, gerent de PalmaActiva; Juan Antonio Tormo, director general d’Autònoms; Carmen Esparza, director general de Mercats; Francisca Sampol, directora general d’Interculturalitat i Igualtat, i  Patricia Díaz, directora general de Joventut.

Així mateix, han assistit també a la jornad Toni Gayà, president d’Afedeco; Mateu Cunill, president de la Confederació Balear de Comerç i membre de la junta directiva de Pimeco, i Toni Villela, gerent d’Afedeco.

Més informació: https://web.palmaactiva.com/empresa/comercio/establecimientos-emblematicos/