PalmaActiva apropa el comerç de proximitat a les escoles de Palma

Amb el projecte “Comerç i escola” PalmaActiva pretén fomentar els valors del petit comerç entre els nins i nines de Ciutat

Amb l’objectiu de fomentar els valors del petit comerç entre les escoles, PalmaActiva ajudarà a que prop de 160 nins i nines de Palma descobreixin el comerç de proximitat, tradicional i de barri gràcies al programa “Comerç i escola”, que arriba a la 3a edició.

Rodrigo Romero, regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, explica que “aquests dies hem començat una nova edició d’aquest programa, l’any passat vam haver d’ajornar el projecte a causa de la pandèmia, és una satisfacció reprendre aquesta activitat”. Romero afegeix que “Comerç i escola” va sorgir per donar resposta a la situació està patint el petit comerç els darrers anys: “Volem conscienciar la societat sobre la importància i funcionalitat que té el comerç de proximitat per tal de què aquest perduri, i les escoles hi juguen un paper fonamental en aquesta labor de sensibilització; amb aquesta iniciativa volem animar, informar i conscienciar els més petits, i en conseqüència les seves famílies, a favor del comerç de proximitat dels nostres barris”.

Segons Romero, l’objectiu principal de “Comerç i escola” és sensibilitzar la població més jove a favor del petit comerç: “Volem aconseguir que en el futur els nins i nines facin les seves compres al petit comerç, i això requereix com a passa prèvia que coneguin aquest comerç, el tinguin identificat, distingeixin l’oferta, sàpiguen on estan ubicats els comerços tradicionals, i tinguin present els valors que aporten a la societat, a l’economia, al barri…”.

Comerç i escola.- Les escoles que participen enguany en aquest projecte són, de moment, el CEIP Anselm Turmeda, el CEIP Cas Capiscol i el CEIP Santa Catalina. El projecte arribarà a 163 alumnes d’entre 8 i 12 anys (4t, 5è i 6è de primària). Durant els mesos de febrer, març i abril una tècnica de PalmaActiva anirà a aquestes escoles per apropar el petit comerç d’una manera dinàmica i entretinguda.

Els objectius principals del projecte són:

  • Conscienciar la societat sobre la importància i funcionalitat del comerç de proximitat a través dels infants.
  • Fomentar el coneixement de l’entorn històric, social i cultural de la ciutat a través dels seus comerços.
  • Crear una cultura de consum responsable i esperit crític en els infants.
  • Oferir a les escoles un seguit d’activitats relacionades amb el seu barri i la seva realitat.
  • Conèixer i valorar els petits comerços de la barriada que participen al projecte.
  • Divulgar el catàleg d’establiments emblemàtics de l’Ajuntament de Palma.

Material audiovisual del proyecto: https://www.youtube.com/watch?v=4UwmDaP15qk

Más información: comerc@palmaactiva.com