El regidor de Promoció Ecònomica i Ocupació Rodrigo Romero visita zones comercials de Palma amb AFEDECO

El responsable de Comerç de l’Ajuntament ha atès la convidada de la patronal per parlar directament amb associats d’AFEDECO

Rodrigo Romero, regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, i Fabrizio Di Giacomo, director general de Comerç, han visitat avui diferents vies comercials de Palma responent així la invitació que se’ls havia fet arribar des d’AFEDECO . Per part d’AFEDECO han assistit el president Antoni Gayà, el vicepresident Miguel Ángel Salvá i el gerent Antoni Vilella.

Les zones comercials visitades han estat Jaume II, Velázquez, Josep Tous i Ferrer, plaça de la Porta Pintada i Sant Miquel. Romero afirma que “és evident que els comerços de la zona centre són els que  estan passant per una situació més complicada per la seva dependència del turisme, confiam en què poc a poc la situació vagi millorant per a tots els establiments de Palma gràcies a les vaccinació”. El responsable de l’àrea de Comerç de l’Ajuntament ha assegurat que per ajudar els establiments, els propers mesos PamaActiva posarà en marxa una nova convocatòria d’ajudes directes i uns bons de dinamització comercial.

Romero ha recordat que PalmaActiva va abonar a començament d’aquest mes 1.426.000 euros de les ajudes especials per la COVID-19. Les subvencions que es van pagar són les de la línia 1, destinada a proporcionar liquiditat a les empreses. Les ajudes de la línia 2, que ajuda les empreses que han mantingut o recuperat treballadors en ERTO, s’abonaran durant el mes de març. Aquestes subvencions tenien una quantia de 1.852.000 euros i en total hi ha hagut 685 beneficiaris.

Durant el recorregut també s’ha tractat de temes com seguretat. Romero ha posat en valor que l’Ajuntament recentment ha incorporat 27 nous polícies dels 101 que van aprovar les oposicions. L’edil s’ha reafirmat en què la col·laboració públicoprivada és fonamental per superar aquesta situació.