PalmaActiva aposta pel sector nàutic i aquest any formarà 220 alumnes amb la seva formació gratuïta

La regidora d’Economia i Comerç Lupe Ferrer ha vist com són les pràctiques de supervivència

L’Ajuntament ofereix formació imprescindible per poder treballar embarcat en vaixells comercials

 

 

 

Lupe Ferrer, regidora d’Economia i Comerç, ha visitat l’escola de formació nàutica Nautica.pro on alumnes de PalmaActiva han realitzat pràctiques de supervivència.

Aquests 20 alumnes estan realitzant un curs de formació bàsica en seguretat, una preparació que permet obtenir la titulació oficial de Marina Mercant –indispensable per a qualsevol professional que vulgui treballar a bord de vaixells com a mariner/a, personal neteja, hostessa, cuiner/a, etc.–. Hissar i arriar el bot salvavides i el bot de rescat han estat algunes de les pràctiques que han realitzat avui els 20 alumnes.

Aquest any PalmaActiva ofereix 11 cursos de nàutica–220 places– amb una inversió propera als 55.000€. El centre que imparteix els cursos emparats per Marina Marcant i que, que ha estat adjudicatari per concurs públic, és l’Escuela Balear de Náutica Nautica.pro.

La regidora d’Economia i Comerç explica que aquesta formació oficial “és imprescindible per poder treballar en el sector nàutic, embarcat. en vaixells mercants, ja sigui de transport de mercaderies com de persones, segons els requisits de Marina Mercant”.

A més a més, PalmaActiva aposta per l’especialització dels alumnes oferint cursos monogràfics d’especialització dins el sector com a complement als cursos de Marina Mercant. Aquests són Introducció al sector marítim, orientació laboral en el sector nàutic, procediments de contractació i enrolament a la Marina Mercant i anglès nàutic.

La regidora d’Economia i Comerç afirma que des de PalmaActiva es vol potenciar la formació en el sector nàutic “perquè és estratègic per a Palma; la indústria nàutica significa llocs de feina estables i de qualitat, per això des de PalmaActiva apostam per la formació a aquest sector i l’any vinent tornarem a oferir 10 cursos més”.

Els cursos d’aquest sector realitzats fins a avui han tingut valoració mitjana de 8,94. Poden fer aquest cursos, completament gratuïts, persones en atur, preferentment residents a Palma, que sàpiguen nedar i que compleixin els criteris de establerts a la normativa de referència. És important no patir cap malaltia o trastorn incompatible amb la navegació. Es valora que s’hagin realitzat altres cursos de temàtiques similars o complementàries i/o demostrin experiència i coneixements en la matèria.

Els cursos de Marina Mercant realitzats aquest any han estat:

  • Certificat de formació bàsica en seguretat STCW (2 edicions)
  • Actualització de Certificat de formació bàsica en seguretat STCW
  • Bucs de passatge
  • Embarcacions de supervivècia i bots de rescat no ràpids
  • Actualització d’embarcacions de supervivència i bots de rescat no ràpids

Cursos monogràfics d’especialització d’especilització

  • Introducció al sector marítim
  • Orientació laboral en el sector nàutic
  • Procediments de contractació i enrolament a la Marina Mercant
  • Anglès nàutic (2 edicions)

Més informació: https://web.palmaactiva.com/cursos-de-formacion/cursos-de-nautica/