L’ Ajuntament presenta les novetats de la Fira de Nadal i Reis i el calendari d’activitats per a dinamitzar l’activitat comercial durant les festes

El mercat de la Plaça d’Espanya es trasllada al Parc de Ses Estacions per les obres que s’estan duent a terme

Es posa en marxa la iniciativa “El comerç canta Nadal” amb actuacions de corals en espais emblemàtics de Palma

 

La regidora de Economia, Comerc, Mercats i Fires, Lupe Ferrer, la directora general de Mercats i Fires, María del Carmen Esparza, i el director general de Comerç, Toni Fuster, han presentat les novetats dels mercats i la Fira de Nadal i el calendari d’activitats que es desenvoluparan aquestes festes per a dinamitzar l’activitat comercial de Palma.

La Fira de Nadal i Reis tindrà lloc entre avui, 23 de novembre, i el 6 de gener amb un horari d’obertura des de les 10.00 a les 21.00 hores i es desenvoluparà en tres emplaçaments: les Rambles, la Plaça Major i en el Parc de Ses Estacions.

Aquesta última ubicació és la principal novetat d’enguany, ja que les casetes s’han traslladat al parc degut a les obres de remodelació que s’estan efectuant en la plaça Espanya. L’Ajuntament, segons ha destacat la regidora, ha triat aquesta alternativa després d’estudiar totes les opcions per la seva proximitat amb l’anterior emplaçament, per la seva visibilitat, connectivitat amb transport públic i la seva accessibilitat.

Com en edicions anteriors, en la part exterior del Parc de Ses Estacions es mantindran les atraccions infantils i des del Consistori es garanteix la seguretat dels tres mercats ja que hi haurà vigilància les 24 hores per part de la Policia Local i de personal de seguretat privada.

En el Parc de Ses Estacions s’han instal·lat 110 mòduls de casetes a les quals hi haurà 73 placers, 17 més que els instal·lats l’any passat en la Plaça d’Espanya. Entre els productes que s’oferiran en aquest emplaçament destaquen els regals originals de Nadal, bijuteria, veles, complements tèxtils, quadres i obres gràfiques. També hi haurà diferents paradetes de menjar, dolços i embotits, entre altres productes alimentaris, així com 13 instal·lacions, entre food trucks i casetes, que oferiran pastes i begudes calentes.

Per la seva part, els 47 mòduls instal·lats en la Plaça Major, on se situaran 13 comerciants, se centraran en la comercialització d’objectes decoratius propis de les festes, com a betlems pessebres i veles decoratives, entre altres. L’espai, així mateix, comptarà amb diverses atraccions infantils.

Les Rambles, amb 49 mòduls per a 30 comerciants, continuarà sent la ubicació assignada a l’artesania i als membres de l’associació d’artesans i l’oferta també inclourà 4 xurreries i paradetes de dolços.

Lupe Ferrer ha destacat que la intenció del seu departament és recuperar l’esperit de la Fira de Nadal i Reis “i que aquest convidi als palmesans a passejar i a gaudir de les festes. Volem que aquests espais siguin un referent pel seu ambient, per la seva decoració, la seva artesania i la seva originalitat”.

Per part seva, María del Carmen Esparza, ha agraït “la implicació de tots els sectors que han volgut col·laborar en l’organització i programació dels mercats per a recuperar el seu caràcter tradicional”.

Pel que fa a les activitats que es realitzaran per a dinamitzar les compres nadalenques i fer costat al petit comerç, el director general de l’àrea ha destacat la iniciativa “El comerç canta Nadal”. Aquesta iniciativa consisteix en 11 actuacions de diversos cors en llocs emblemàtics de Palma com són la Plaça de Santa Eulalia, Porta Pintada, Plaça des Mercat, Plaça de Cort i el Born.

“Pensem que amb aquestes corals aconseguim conjuminar tradició i, alhora, crear un ambient festiu als nostres carrers, animant a les gent a realitzar les seves compres en el comerç local” ha assenyalat Fuster.

El departament, així mateix, ha recuperat després de 4 anys el repartiment de bosses amb imatges dels comerços emblemàtics de Palma. Està previst que entre els 114 establiments catalogats i el quiosc de PalmaActiva del mercat de l’Olivar es reparteixin 9.000 bosses.

Finalment, es reforçarà la visibilitat del comerç local amb una campanya de publicitat a Opis que durarà des del 5 de desembre fins al 5 de gener amb el lema “El comerç felicita el Nadal” a fi de convidar a la ciutadania a consumir producte local. Aquesta campanya porta inclòs un codi QR que redirigeix a l’espai de la pàgina web de PalmaActiva que recull les diferents activitats que es realitzaran durant les festes.