PalmaActiva amplia a 2.348.500 euros el pressupost dels ajuts covid per fer front a les consequències econòmiques de la pandèmia

El termini per demanar els ajuts s’allarga fins a dia 2 de novembre

La Junta de Govern ha aprovat avui l’ampliació del pressupost dels ajuts covid de PalmaActiva, que passen de d’1.975.000 a 2.348.500 euros. Perquè el màxim nombre d’empreses es puguin benefeficiar d’aquestes subvencions, també s’ha acordat allargar fins al proper 2 de novembre la presentació de sol·licituds –inicialment el termini era fins dia 28 d’octubre–.   Tots els tràmits s’han de fer de manera telemàtica mitjançant la web https://palmaactiva.sedelectronica.es

Rodrigo Romero, regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, destaca que “davant el gran volum de sol·licituds rebudes, es preveu esgotar el crèdit consignat, per la qual cosa hem analitzat l’estat d’execució de l’entitat a altres capítols i hem proposat ampliar la dotació de la convocatòria mitjançant la modificació de crèdit; així hem aconseguit ampliar el pressupost en 373.500 euros”.

Així, finalments aquests ajuts tenen un pressupost 2.348.500 euros, dels quals es destinen 1.865.500 euros a la línia 1 (empreses que han patit una caiguda d’ingressos) i 483.000 euros a la línia 2 (per afavorir l’estabilitat de l’ocupació).

Aquestes subvencions són per a micro-empreses, petites empreses i autònoms del sector comercial de la ciutat, i tenen l’objectiu d’ajudar al manteniment del teixit empresarial i protegir llocs de feina.

Aquesta és una de les convocatòries per pal·liar les conseqüències del covid-19 fruit de l’acord entre Cort, Govern i Consell de Mallorca. En total per al teixit empresarial de Palma arriba la quantitat de 11,5 milions d’euros –cada institució aporta 3.834.548, 82 euros–.