Nova edició del projecte de PalmaActiva “Comerç i Escola”, que apropa el comerç de proximitat a nines i nins de Palma

L’objectiu principal de la iniciativa és conscienciar la població més jove a favor del petit comerç

 

PalmaActiva comerç i escola 3

Amb l’objectiu de fomentar els valors del petit comerç a les escoles, PalmaActiva posa en marxa la 5a edició de “Comerç i Escola” per ajudar a que els nins i nines de Palma descobreixin el comerç de proximitat, tradicional i de barri.

Segons Jordi Vilà, regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, l’objectiu principal de “Comerç i escola” és conscienciar la població més jove a favor del petit comerç: “Volem aconseguir que la població més jove faci en el futur les seves compres al petit comerç, i això requereix com a passa prèvia que la joventut conegui aquest comerç, el tingui identificat, distingeixi l’oferta, sàpiga on estan ubicats els comerços tradicionals, tingui present els valors que aporten…”.

Els centres que de moments s’han inscrit són CEIP Rafal Nou, CEIP Sant Felip Neri, Col·legi Nostra Senyora de la Consolació i CEIP Santa Catalina. Si algun centre de Palma està interessat en participar-hi, pot contactar amb comerc@palma.cat.

El primer centre en prendre part a la iniciativa ha estat el CEIP Rafal Nou, amb una cinquantena d’alumnes de 5è A iB. A la sortida a comerços del barri van poder visitar “Pajarería Guzmán” i “Mercería Las Hermanas”.

COMERÇ I ESCOLA.- El projecte està dirigit a alumnes de 4t, 5è i 6è dels centres educatius públics de la ciutat de Palma, doncs és a partir d’aquesta etapa quan els nins i nines comencen a ser més autònoms a l’hora de descobrir i a prendre consciència del seu entorn.

Els objectius principals del projecte són:

  • Conscienciar la societat sobre la importància i funcionalitat del comerç de proximitat a través dels infants.
  • Fomentar el coneixement de l’entorn històric, social i cultural de la ciutat a través dels seus comerços.
  • Crear una cultura de consum responsable i esperit crític en els infants.
  • Oferir a les escoles activitats relacionades amb el seu barri i la seva realitat.
  • Conèixer i valorar els petits comerços de la barriada en què s’aplica el projecte.
  • Divulgar el projecte d’establiments emblemàtics.

S’ha dissenyat una activitat principal que consisteix en fer tres sessions amb els nins i nines.

  • A la primera s’introdueixen conceptes relacionats amb el petit comerç de barri i de proximitat, la seva situació actual i avantatges de comprar-hi.
  • A la segona es fa una sortida per visitar alguns comerços del barri i parlar amb els propietaris d’aquestes tendes.
  • A la darrera es fa una reflexió sobre el que s’ha aprés i sobre com s’imaginen el seu barri al futur. Els alumnes pensen o inventen un petit comerç que creuen que fa falta al barri

Més informació: https://web.palmaactiva.com/es/empresa/comercio/dinamizacion-comercial/