Els 10 alumnes treballadors del projecte “Palma Xapa i Mecànica II” reparen i posen a punt els vehicles de la Policia Local i de l’EMT

Els alumnes obtindran uns certificats de professionalitat d’operacions auxiliars de manteniment de carrosseries i en electromecànica de vehicles

Palma, 18 de juliol de 2017.- Diagnosticar, reparar, substituir i posar a punt les zones afectades de la carrosseria, i desmuntar, muntar i substituir elements mecànics i elèctrics dels vehicles municipals són algunes de les tasques que estan fent els 10 alumnes treballadors de “Palma Xapa i Mecànica II”, un projecte que desenvolupa PalmaActiva en el marc del PROGRAMA SOIB 30 FORMACIÓ I OCUPACIÓ. El programa té una durada de 10 mesos i els alumnes treballadors, que tenen un contracte de formació i aprenentatge, obtindran dos certificats de professionalitat: un d’operacions auxiliars de manteniment de carrosseries de vehicles i un altre d’operacions auxiliars de manteniment en electromecànica de vehicles.

La regidora de Turisme, Comerç i Treball, Joana Maria Adrover, i la regidora de Seguretat Ciutadana, Angélica Pastor, han visitat avui les dependències de l’Àrea de Seguretat Ciutadana de l’avinguda de Sant Ferran on els alumnes de “Palma Xapa i Mecànica II” estan duent a terme tasques de reparació i manteniment dels vehicles de la Policia Local. A la visita també hi han assistit la gerent de PalmaActiva, Susana Rincón; el coordinador general de Turisme, Comerç i Treball, Francisco Ducrós; el coordinador general de Policia Local, Antonio Fiol; el cap de la Policia Local, Josep Palouzie, i Manuel Fernández, assessor de Districte Ponent.

Joana Maria Adrover ha tornat a destacar la importància del PROGRAMA SOIB 30 FORMACIÓ I OCUPACIÓ i la tasca conjunta que s’està fent entre l’Ajuntament de Palma i la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria del Govern de les Illes Balears, “que permet que aquestes persones puguin accedir a aquest tipus de formació remunerada i tenir més oportunitats de trobar feina en un futur”. “Des de l’Ajuntament, i concretament des de PalmaActiva, som molts conscients de la importància dels programes mixts de formació i ocupació. Per això, volem mantenir la línia de col·laboració amb la Conselleria de Treball, que ens permetrà fer arribar aquest programa a més ciutadans de Palma”, hi ha afegit la regidora.

Angèlica Pastor, per la seva banda, ha agraït la feina que desenvolupen els 10 alumnes de “Palma Xapa i Mecànica II”, que estan reparant i fent el manteniment dels vehicles de la Policia Local. “Una feina molt necessària per a garantir el manteniment i bon funcionament dels vehicles que l’Ajuntament de Palma té al servei de la ciutadania. Gràcies a la feina d’aquests 10 alumnes disposam de més vehicles en funcionament, i això facilita una intervenció més ràpida i una major presència policial als barris de ciutat.”

Els alumnes també fan feines de manteniment i reparació dels vehicles de l’EMT, on més del 58% dels autobusos tenen una antiguitat superior als 10 anys i es fa necessària una actuació puntual, específica i profunda de remodelació en algunes de les unitats, amb la finalitat d’allargar la vida útil dels vehicles en condicions òptimes de prestació del servei a la ciutadania de Palma.

“Palma Xapa i Mecànica II” té una durada de 10 mesos (1 de març a 31 de desembre de 2017), amb un total de 1.422 hores, de les quals el 33% són de formació i el 67% de treball efectiu sobre l’especialitat en un entorn real.

La formació que reben els alumnes està dividida en 5 mòduls:

· Mecanitzat bàsic
· Tècniques de substitució d’elements movibles
· Tècniques bàsiques de preparació de superfícies
· Tècniques bàsiques de mecànica de vehicles
· Tècniques bàsiques d’electricitat de vehicles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.