Les subvencions de comerç es poden demanar fins dia 30 de juny

Les ajudes per a establiments emblemàtics, que es convocaran el mes de setembre, pugen de 25.000 a 50.000 euros

El regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Rodrigo Romero, ha recordat avui al sector del comerç que PalmaActiva ha ampliat  el termini de presentació de subvencions a favor del comerç de proximitat fins al 30 de juny de 2020 –la primera data límit era dia 15 de juny–, amb la finalitat de facilitar la presentació de sol·licituds per part dels potencials beneficiaris.

És el cinquè any consecutiu que mitjançant PalmaActiva es convoquen aquestes subvencions que permeten als establiments sufragar fins al 80% de les despeses, amb un màxim de 2.300 € per establiment, sempre que estiguin destinades a la innovació, la millora, la modernització o la implantació de nous comerços. L’ajuda s’amplia fins a 4.600 € en el cas que la inversió es dediqui a eliminar barreres arquitectòniques. Es tracta d’unes ajudes directes a l’abast del petit comerç per ajudar a aquelles inversions que s’hagin fet o que s’hagin de fer des de l’1 de setembre de 2019 fins a l’1 de setembre de 2020.

Romero ha explicat que amb aquesta convocatòria s’ha fomentat l’ús de les noves tecnologies per fer arribar les sol·licituds, que es poden presentar per correu electrònic a l’adreça de comerc@palma.es També es poden presentar presencialment a PalmaActiva sempre que prèviament s’hagi demanat cita prèvia.

Romero ha destacat que hi ha elements subvencionables que poden ser interessants per fer front a les mesures de seguretat que s’han de tenir en compte amb la COVID-19, com són les mampares de protecció, els terminals punt de venda TPV per evitar l’efectiu i les pàgines web per potenciar la presència a internet i  la venda on line.

EMBLEMÀTICS.- El regidor ha destacat també que el mes de setembre PalmaActiva tornarà a convocar la subvenció anual específica per a  establiments emblemàtics, aquest any la quantia s’ha incrementat de 25.000€ a 50.000€ de  manera excepcional per la crisi generada pel coranavirus.

Romero també ha anunciat que els establiments que vulguin presentar les seves autocandidatures per formar part del catàleg d’establiments d’emblemàtics de l’Ajuntament de Palma tenen fins dia 18 de juny per fer-ho. Properament la comissió tècnica comprovarà els requisits tècnics d’aquestes autocandidatures i de les revisions d’ofici –la reunió està prevista per a dia 19–. Sota la coordinació de la regidoria de Promoció Econòmica i Ocupació-PalmaActiva, integren la comissió tècnica les àrees municipals d’Urbanisme i de Cultura, ARCA, la UIB i el Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials.

Les autocandidatures es poden enviar al correu comerc@palma.es.

2 comentaris sobre “Les subvencions de comerç es poden demanar fins dia 30 de juny

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.