L’alumnat del projecte SOIB 30 Palma Micromachine VI posa a punt els equips informàtics de l’Ajuntament

Obtindrà un certificat de professionalitat d’operacions auxiliars de muntatge i manteniment de sistemes microinformàtics de nivell 1

Forma part del programa SOIB 30, que s’adreça a persones majors de 30 anys en situació d’atur

PalmaActiva - SOIB Micromachine VI

 

Rodrigo Romero, regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, ha conegut de primera mà la feina que està fent l’alumnat del programa SOIB 30 Palma Micromachine VI. Les persones participants, 3 dones i 7 homes, tenen un contracte de formació durant 12 mesos i gràcies als coneixements adquirits ajuden a posar a punt equips informàtics de PalmaActiva i de l’Ajuntament de Palma.

L’alumnat obtindrà el certificat de professionalitat de nivell 1 d’operacions auxiliars de muntatge i manteniment de sistemes microinformàtics. El programa té un cost total de 228.371,29 euros, dels qual el SOIB aporta 210.400 euros i PalmaActiva 17.971,29 euros.

Rodrigo Romero explica que aquest programa es realitza gràcies al finançament del SOIB “i ofereix la possibilitat de poder qualificar-se a través d’un programa de formació i ocupació: gràcies a SOIB 30 es pot accedir a una feina i a la vegada es realitza una formació vinculada, que condueix a l’obtenció d’un certificat de professionalitat”.

El programa Palma Micromachine VI es conforma de 455 hores formatives en les quals s’obté el certificat de professionalitat de nivell 1 d’operacions auxiliars de muntatge i manteniment de sistemes microinformàtics, també s’obté un mòdul complementari d’ofimàtica, concretament el d’operacions d’enregistrament i tractament de dades i documents. El programa consta de 1.225 hores de treball efectiu i té una durada de 12 mesos.

L’alumnat d’aquest programa realitza tasques de manteniment de la flota d’equips informàtics de PalmaActiva, i a més, també s’encarreguen del manteniment i reparació dels equips informàtics de les biblioteques i els casals de barri de Palma. Romero destaca que Palma Micromachine VI s’ha encarregat per exemple de la instal·lació de l’equipament informàtic destinat als futurs usuaris de la nova biblioteca que s’obrirà en breu al barri de Pere Garau. Aquest programa es realitza en col·laboració amb la regidoria d’Economia, Hisenda i Innovació (IMI).

PROGRAMES MIXTOS DEL SOIB I PALMAACTIVA.- Un total de 62 persones treballen des del passat mes de novembre i durant 12 mesos a l’Ajuntament de Palma gràcies als 5 programes mixtos de Formació i Ocupació del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB) i PalmaActiva.

Gràcies a aquests programes, les persones participants tenen durant un any contracte de formació i aprenentatge. Tant SOIB 30 com SOIB Jove combinen formació i experiència pràctica amb l’objectiu de millorar les competències professionals. Els participants combinen la formació i el treball efectiu per obtenir certificats de professionalitat.