La Junta de Govern augmenta en 830.000€ els ajuts a les microempreses, petites empreses i autònoms de Palma afectats per la COVID-19

En total el consistori destinarà 1,7 milions d’euros per reactivar l’economia de la nostra ciutat

La Junta de Govern ha aprovat avui l’augment del crèdit pressupostari que es destinarà a la línia 1 de les subvencions atorgades per PalmaActiva per pal·liar els efectes negatius que ha provocat la COVID-19 a les microempreses, petites empreses i autònoms de la ciutat.

D’aquesta manera, s’amplia en 830.000 euros la quantia inicialment destinada a aquesta línia (516.000) i que té per objectiu reactivar l’economia donant liquiditat.

La dotació aprovada avui està dirigida a establiments comercials, empreses de serveis o autònoms que desenvolupin la seva activitat al terme municipal de Palma i que s’hagin vist afectats pel tancament durant la pandemia i hagin patit pèrdues d’almenys el 75 per cent de la seva facturació als mesos de març, abril o maig (en comparació amb els mateixos mesos de l’any anterior).

La segona línia que contemplen aquests ajuts, i que ja es va aprovar el passat mes de setembre, suposarà una inversió de 426.000 euros i s’adreça específicament a les empreses que, essent beneficiàries de la línia 1, tinguin persones contractades i hagin mantingut l’ocupació, hagin recuperat treballadors d’Expedients de Regulació d’Ocupació o que hagin incorporat personal.

Aquesta ampliació de crèdit suposarà que l’Ajuntament destinarà 1,7 milions d’euros per reactivar l’economia de la nostra ciutat.

Les bases per sol·licitar aquestes subvencions es publicaran les pròximes setmanes al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) i es podran sol·licitar a través de la pàgina web de PalmaActiva des de l’endemà de la seva publicació.