La II Llançadora d’Ocupació de PalmaActiva finalitza amb un 76% d’inserció laboral

La II Llançadora d’Ocupació de Palma ha conclòs amb molt bons resultats ja que 19 dels 25 participants han trobat feina a diferents sectors.

La II Llançadora d’Ocupació de PalmaActiva finalitza amb un 76% d’inserció laboral
Després de cinc mesos oferint orientació laboral a una vintena de persones a l’atur, la II Llançadora d’Ocupació de Palma ha conclòs amb molt bons resultats ja que 19 dels 25 participants han trobat feina a diferents sectors. La llançadora va començar a funcionar a finals de març com una col·laboració publicoprivada en la lluita contra l’atur impulsada per Fundació Santa Maria la Real, Fundació Telefónica i l’Ajuntament de Palma mitjançant PalmaActiva. Aquesta iniciativa compta amb el cofinançament del Fons Social Europeu a través del programa operatiu POISES (Programa Operatiu d’Inclusió i Economia Social).

Vint-i-cinc persones en situació d’atur, amb edats compreses entre els 18 i els 60 anys; amb diferents nivells d’estudis i trajectòries professionals, han participat en aquesta segona edició de la llançadora. Guiats per la tècnica Lola Romillo, aquestes persones han realitzat activitats per reactivar la recerca de treball: han après a fer un pla de prospecció laboral, a modernitzar el seu currículum, a actuar correctament en una entrevista o procés de selecció… També han conegut noves tècniques de comunicació, màrqueting i marca personal i han organitzat un complet calendari de visites a empreses.
Aquestes activitats han donat el seu fruit, ja que 19 participants han trobat feina per compte d’altri en diferents sectors (hostaleria, serveis, administració o comerç, entre d’altres); el que comporta un percentatge d’èxit del 76% en els cinc mesos de la llançadora.

Molt bons resultats

Rodrigo Romero, regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, ha mostrat la seva satisfacció pels bons resultats d’aquesta llançadora: “La nostra intenció es posar en marxa una tercera llançadora a Palma ja que el nivell d’inserció d’aquesta iniciativa és excepcional, agraïm molt a la Fundació Santa Maria la Real i la Fundació Telefónica que comptin amb nosaltres per a aquest projecte”.

La técnica Lola Romillo, que ha coordinat la llançadora, destaca no només la taxa d’inserció, sinó especialment el canvi d’actitud que han experimentat els participants: “Són persones molt diferents que ara compten amb nous coneixements, tècniques i eines per seguir realitzant la seva prospecció laboral; ara tenen més confiança i seguretat per afrontar les entrevistes; més recursos i una xarxa de contactes més reforçada per aconseguir la seva oportunitat laboral”.
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.