La II Llançadora d’Ocupació de PalmaActiva finalitza amb un 76% d’inserció laboral

La II Llançadora d’Ocupació de Palma ha conclòs amb molt bons resultats ja que 19 dels 25 participants han trobat feina a diferents sectors.

La II Llançadora d’Ocupació de PalmaActiva finalitza amb un 76% d’inserció laboral
Després de cinc mesos oferint orientació laboral a una vintena de persones a l’atur, la II Llançadora d’Ocupació de Palma ha conclòs amb molt bons resultats ja que 19 dels 25 participants han trobat feina a diferents sectors. La llançadora va començar a funcionar a finals de març com una col·laboració publicoprivada en la lluita contra l’atur impulsada per Fundació Santa Maria la Real, Fundació Telefónica i l’Ajuntament de Palma mitjançant PalmaActiva. Aquesta iniciativa compta amb el cofinançament del Fons Social Europeu a través del programa operatiu POISES (Programa Operatiu d’Inclusió i Economia Social).

Vint-i-cinc persones en situació d’atur, amb edats compreses entre els 18 i els 60 anys; amb diferents nivells d’estudis i trajectòries professionals, han participat en aquesta segona edició de la llançadora. Guiats per la tècnica Lola Romillo, aquestes persones han realitzat activitats per reactivar la recerca de treball: han après a fer un pla de prospecció laboral, a modernitzar el seu currículum, a actuar correctament en una entrevista o procés de selecció… També han conegut noves tècniques de comunicació, màrqueting i marca personal i han organitzat un complet calendari de visites a empreses.
Aquestes activitats han donat el seu fruit, ja que 19 participants han trobat feina per compte d’altri en diferents sectors (hostaleria, serveis, administració o comerç, entre d’altres); el que comporta un percentatge d’èxit del 76% en els cinc mesos de la llançadora.

Molt bons resultats

Rodrigo Romero, regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, ha mostrat la seva satisfacció pels bons resultats d’aquesta llançadora: “La nostra intenció es posar en marxa una tercera llançadora a Palma ja que el nivell d’inserció d’aquesta iniciativa és excepcional, agraïm molt a la Fundació Santa Maria la Real i la Fundació Telefónica que comptin amb nosaltres per a aquest projecte”.

La técnica Lola Romillo, que ha coordinat la llançadora, destaca no només la taxa d’inserció, sinó especialment el canvi d’actitud que han experimentat els participants: “Són persones molt diferents que ara compten amb nous coneixements, tècniques i eines per seguir realitzant la seva prospecció laboral; ara tenen més confiança i seguretat per afrontar les entrevistes; més recursos i una xarxa de contactes més reforçada per aconseguir la seva oportunitat laboral”.
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.