La Comissió Tècnica d’Establiments Emblemàtics de l’Ajuntament de Palma ja fa feina per elaborar el catàleg

La Comissió Tècnica d’Establiments Emblemàtics de l’Ajuntament de Palma ja fa feina per elaborar el catàleg
La Comissió Tècnica d’Establiments Emblemàtics de l’Ajuntament de Palma ja fa feina per elaborar el catàleg
Després de la sessió constitutiva del passat 22 de desembre de 2016, avui ha tingut lloc la segona reunió de la Comissió Tècnica del Catàleg d’Establiments Emblemàtics de l’Ajuntament de Palma, en la que les diferents àrees de l’Ajuntament i de les entitats integrants han fet aportacions tècniques sobre les dades que han d’incloure les fitxes del futur catàleg. Durant la reunió, la regidoria de Comerç ha presentat l’esborrany de tres fitxes i ha proposat tres més, que estan pendents de la valoració per part de la comissió.

Aquesta comissió tècnica està formada per diverses àrees de l’Ajuntament de Palma (Urbanisme, Model de Ciutat i Habitatge Digne; Cultura i Turisme, Comerç i Treball), a més d’ARCA, el Col·legi Oficial d’Arquitectes, el Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials i la UIB.

Aquest catàleg plantejarà la protecció d’establiments emblemàtics tenint en compte:

  • El valor històric de les activitats comercials, artesanals i de serveis, relleu generacional.
  • El valor cultural/singular/tradicional.
  • El valor turístic.
  • El valor patrimonial del bé moble i immoble.
  • El valor social a l’entorn on s’ubiquen, comerç de proximitat.

Els establiments que formaran part d’aquest catàleg hauran de complir requisits com l’antiguitat, mantenir una activitat singular o ser establiments que contenen elements patrimonials protegits inclosos al catàleg del PGOU de Palma o declarats Bé d’Interès Cultural o Bé Catalogat (BC) per l’administració competent en matèria de patrimoni històric.

La comissió, partint de la definició i les categories concretades, s’encarregarà de revisar i aprovar les fitxes dels establiments emblemàtics que prèviament hagin proposat els tècnics municipals, i de proposar les mesures de protecció necessàries per a les diferents categories, tot donant comptes al grup de treball inicial per tal d’obtenir el màxim consens de tots els agents implicats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.