El batle de Palma assisteix a l’acte inaugural de la cinquena edició del concurs YUZZ Palma

 • El certamen tindrà lloc entre els mesos de gener i maig i hi participen 23 joves amb 20 projectes tecnològics.
 • YUZZ té com a objectiu promocionar l’esperit innovador i estimular la creació d’empreses mitjançant formació i assessorament personalitzat.

El batle de Palma assisteix a l’acte inaugural de la cinquena edició del concurs YUZZ Palma
El batle de Palma assisteix a l’acte inaugural de la cinquena edició del concurs YUZZ Palma
El batle de Palma, José Hila, ha assistit aquesta tarda a la sessió inaugural del concurs YUZZ Palma, que ha començat avui a l’edifici de Sa Riera de Palma. Aquest certamen és dirigeix a joves d’entre 18 i 31 anys amb un esperit emprenedor i té com a objectiu promocionar l’esperit innovador i estimular la creació d’empreses innovadores mitjançant la formació gratuïta a càrrec de reconeguts experts. Durant la seva intervenció, el batle de Palma ha animat als concursants a aprofitar l’oportunitat que suposa poder participar a aquest concurs –es van inscriure 59 projectes i finalment 20 van ser els seleccionats.

Hila ha afirmat que espera que tots els projectes que surtin de YUZZ siguin una realitat, ja que Palma necessita que es posin en marxa moltes idees de negoci que generin prosperitat per a Palma i per a la seva gent. El batle ha agraït al Banco de Santander, a la UIB i SECOT (Seniors Espanyols per a la Cooperació Tècnica) la seva implicació en el programa, que ha destacat que és un exemple de la utilitat de la col·laboració entre el sector públic i privat.

Segons el batle, “a Palma necessitam emprenedors i necessitam llocs de feina dignes, vosaltres sou l’embrió de futures empreses, és possible que la vostra trajectòria sigui dura però segur que us compensarà”.

A més del batle de Palma també han assistit a la inauguració del concurs la regidora de Turisme, Comerç i Treball Joana Maria Adrover; el rector de la UIB, Llorenç Huguet; el vicerector d’Innovació i Transferència, Jordi Llabrés; la directora general de Treball de l’Ajuntament, Susana Rincón; el president del SECOT, Bernadí Seguí; el director general de la FUEIB, Lluís Vegas; el cap de departament de l’Oficina Transferència de Resultats d’Investigació i Projectes, Antoni Morro; la coordinadora del concurs, Margalida Gual; i el guanyador de la quarta edició programa, Roger Pisà.

La regidora de Comerç, Treball i Comerç, Joana Maria Adrover, ha detallat durant la seva intervenció com col·labora PalmaActiva al concurs:

 • Amb una aportació econòmica.
 • Fent difusió per captar projectes.
 • Seleccionant projectes.
 • Donant formació específica als concursants.
 • Donant suport en la realització del pla de negoci.
 • Valorant els plans de negoci.
 • Oferint al guanyador allotjament gratuït durant sis mesos al coworking de l’Ajuntament de Palma i poder participar al programa de mentors de PalmaActiva.

EL CONCURS.- YUZZ és un programa d’emprenedoria que té com a objectiu oferir formació, assessorament i tutories de professionals per a què tots els participants puguin desenvolupar i establir els seus projectes de negoci. Per tant, pretén estimular l’esperit emprenedor i la creació d’empreses innovadores. La durada de la formació és de 5 mesos, entre gener i maig.

La formació que s’oferirà és la següent:

 • Formació presencial de la mà de tota una xarxa d’experts tant d’àmbit nacional com local relacionada amb el món de l’emprenedoria, empresa i tecnologia a partir de xerrades, classes magistrals, tallers i altres activitats de formació en l’àmbit jurídic, recursos humans, finances, màrqueting, etc.
 • Tutories: cada participant disposa d’un tutor personalitzat i individual per desenvolupar el projecte durant tot el programa. Aquest serà un membre de l’associació SECOT, persones sènior amb àmplia experiència en el món empresarial. El personal de PalmaActiva també ofereix tutories als alumnes per ajudar-los a fer el seu pla de negoci.
 • Espai coworking: els concursants disposen d’un espai físic on anar a treballar al llarg de la setmana.

El guanyador de YUZZ Palma guanyarà un viatge a Silicon Valley i optarà al premi nacional –un primer premi de 30.000 euros, un segon premi de 20.000 euros i un tercer premi de 10.000 euros. Aquest any també hi haurà el premi YUZZ Dona: en col·laboració amb la Fundació Ernst & Young es concedirà una dotació de 20.000 euros al millor projecte liderat per una dona destinats a posar en marxa el seu model de negoci.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.