La campanya de vals de comerç de PalmaActiva ha suposat una inversió directa d’entorn 2 milions d’euros en tan sols tres setmanes

Les tendes de moda i complements; i joguines, oci i esports han estat les que més vals han bescanviat

Romero: “Ens asseurem amb els comerciants per veure com serà la campanya de l’any que ve”

 

El regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Rodrigo Romero, el director general de Comerç, Fabrizio Di Giacomo, el gerent d’AFEDECO, Toni Vilella i Carolina Domingo en representació de PIMECO, han fet avui dia 22 de novenbre balanç de la campanya de dinamització comercial mitjançant vals descompte per a la promoció i el foment del comerç local i de proximitat de Palma engegada aquest mes de novembre per PalmaActiva.

A través d’aquesta iniciativa, el passat 2 de novembre es varen posar a l’abast de la ciutadania 25.000 vals de descompte per reactivar el sector comercial de Palma. Aquests vals es podien bescanviar a més de 180 establiments de tot el municipi, on es trobaven comerços de barriades de l’extraradi com Son Ferriol, Sant Jordi i Platja de Palma. La iniciativa té un pressupost de 500.000 euros.

L’acollida de la campanya ha estat molt bona i els vals s’han exhaurit molt ràpidament cada vegada que s’han posat en circulació. Dels 25.000 vals inicials ja s’han gastat prop de 24.500.

Els vals s’han bescanviat de la següent manera:

– Fins dia 7, es van gastar 12.671.

– Fins dia 13, es van gastar 21.863.

– Fins dia 19, es van gastar 24.500.

– Dissabte 20 es van posar a l’abast del públic els prop de 500 que quedaven.

La inversió directa generada per aquests vals és d’entorn els dos milions d’euros, un fet que alhora ha suposat que s’hagi fet despesa a pràcticament el 100% dels comerços adherits a la campanya. Els vals, així mateix, han fet que el centre de la ciutat estigui ple de gent fent compres, fins i tot el dissabte horabaixa.

Les tendes amb més vendes han bescanviat entre 500 i 1.500 vals en tres setmanes.

Les categories amb més èxit de vendes han estat “moda i complements” i “joguines, oci i esports”, seguides “d’alimentació” i “llibreries”.

Segons ha explicat el regidor, “tot i que la campanya ha generat una despesa d’entorn dels dos milions d’euros, aquesta xifra és en realitat molt major, ja que la gent que ha anat a comprar amb els vals també ha comprat a altres comerços que no estaven adherits i ha consumit a bars i restaurants pròxims. És evident que aquests dies els carrers de Palma es veien amb molta gent comprant”. Romero ha d’afegit que “ens alegrem molt de la bona acollida d’aquesta iniciativa i, per això, ens volem asseure amb els comerciants per veure com serà la campanya de l’any que ve. Hi haurà pressupost segur, ja que ho vàrem aprobar la semana pasada”.

De moment dels devers 24.500 vals bescanviats per la ciutadania, PalmaActiva ja ha validat més de 15.000. Pràcticament tot el personal de PalmaActiva està ajudant amb aquesta tasca, per tal de garantir que els comerços puguin cobrar el mes de gener.