La línea Centre Circular de l’EMT Palma i PalmaActiva contribueix a divulgar els establiments emblemàtics

Romero: “Els establiments emblemàtics formen part de la història de la ciutat i des de lAjuntament volem convidar a la ciutadania a que els visitin per garantir la seva continuïtat”

 

L’EMT Palma i Palma Activa col·laboren per fomentar l’accés en transport públic als més de 90 establiments emblemàtics de Palma, majoritàriament situats al voltant del centre històric de la ciutat. Així, a partir d’aquesta setmana i coincidint amb la propera encesa de llums de Nadal, l’obertura dels tradicionals mercadets nadalencs i una major activitat comercial al centre de Palma, la línea gratuïta Centre Circular (abans L2) posarà a l’abast tots els seus passatgers un expositor a l’interior del bus amb mapes gratuïts on se situen tots els establiments emblemàtics de Palma agrupats per categories com alimentació, joieries, forns i pastisseries, salut i estètic, llar, mobiliari i decoració, papereria i impremta, moda i complements, restauració i altres.

Al mapa surten tant els noms de les empreses com la seva ubicació i quina és l’aturada de bus de la línea CC més propera. Així mateix, s’explica la importància de l’aportació a l’activitat econòmica que han generat aquestes empreses que formen part de la memòria col·lectiva i permeten identificar la ciutat i les barriades vertebrant relacions socials.

El tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, convida a tothom a pujar a la línea Centre Circular per gaudir del Nadal a Palma i afavorir així tant els comerços emblemàtics com tot el teixit comercial del centre de Palma. “Aquesta acció promocional és un binomi entre l’EMT Palma i Palma Activa que fomenta l’ús del transport públic per accedir al centre i per conèixer i consumir a tendes i establiments que formen part del llegat de Palma i contribuir a més a dinamitzar tot el teixit comercial situat al centre de la ciutat”, ha dit Dalmau.

En aquest sentit, el tinent de batle ha posat en valor la bona acollida ciutadana de la gratuïtat de la línea Centre Circular (abans L2). De fet, el número de passatgers d’aquesta línea han crescut en un 92% respecte al mateix mes de l’any passat “Aquest mes d’octubre el volum de passatgers de la Línea Centre Circular ha estat de 6.121 persones, una xifra que durant el mateix mes de l’any passat fou de 3.185; per tant les dades ens indiquen que aquesta iniciativa ha tingut una bona acollida que esperem que es vagi consolidant mes rere mes”, ha explicat. Cal recordar que la gratuïta de la LCC té per objectiu oferir una alternativa per accedir al centre en transport públic arran del conjunt de mesures de Palma Camina.

El regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Rodrigo A. Romero, anima a la ciutadania a fer servir la línea Centre Circular de l’EMT Palma aprofitant les dates nadalenques. “Els establiments emblemàtics formen part de la història de la ciutat i des de l’Ajuntament volem convidar a la ciutadania a que els visitin per garantir la seva continuïtat”, diu el regidor.

Amb aquesta acció, que preveu la distribució de més de 10.000 unitats de mapes desplegables en DIN A3 i que es distribuiran a més de dins la pròpia línea Centre Circular a OACS i biblioteques i als establiments adherits, l’EMT Palma i l’àrea de Mobilitat, juntament amb PalmaActiva, volen contribuir a dinamitzar el teixit del petit comerç de Palma. La línea Centre Circular té una freqüència de pas de cada 30 minuts i des mitjans del passat mes de setembre és gratuïta.