La campanya de dinamització comercial de PalmaActiva va finalitzar amb 95.505 vals de descompte bescanviats (el 99,31%)

Tant l’Ajuntament com les patronals consideren que la campanya ha estat un èxit

La campanya ha generat vendes per un valor de més 3.365.740€ i un impacte sobre el flux de consum que pot arribar als 6 milions d’euros

 

La campanya de vals de descompte de PalmaActiva va finalitzar amb 95.505 dels 96.614 vals bescanviats, és a dir, es va bescanviar un 99,31% dels vals. Aquesta campanya de l’Ajuntament de Palma per promoure les compres al petit comerç ha tingut un pressupost de gairebé 2.000.000 milions d’euros i cada ciutadà disposava d’un màxim de 8 vals. Per poder beneficiar-se de 20 euros de descompte, la compra mínima era de 35 euros. La campanya va arrencar l’11 d’octubre i va finalitzar dia 20 de novembre. A aquesta campanya de dinamització comercial de PalmaActiva, la tercera d’aquesta legislatura (es va fer una el 2021 i s’han fet dos aquest 2022) han participat 294 establiments.

Avui ha tingut lloc a l’Ajuntament de Palma la roda de premsa de valoració de la campanya, a la qual hi han assistit el batle Jose Hila, el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació Jordi Vilà; el director general de Comerç Miquel Carranza, i el president de la Cambra de Comerç Eduardo Soriano. També hi han assistit el president d’Afedeco Toni Gayà,  Carolina Domingo, vicepresidenta de Pimeco, Miguel Àngel Salvà de Pimem Comerç i Joana Manresa, presidenta de la Comissió de Comerç de la Cambra.

“La transformació de Palma cap a una ciutat millor està en marxa. Una ciutat que cuida i es preocupa de les famílies i del seu teixit econòmic, dels autònoms i empresaris, que, els darrers anys, han viscut moments durs i complexos als quals, com a institució, hem hagut de donar resposta”, ha afirmat el batle, qui ha remarcat “l’èxit de les tres convocatòries”.

Segons Jordi Vilà, regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, la campanya ha estat un èxit tant pel nombre de vals bescanviats com per la participació d’establiments: “L’experiència obtinguda reforça encara més la nostra idea de seguir recolzant el petit comerç del nostre municipi, per la seva importància a l’economia local -Palma concentra més del 58% del comerç de Mallorca i el 46% de les Illes-, i perquè aporta identitat a la ciutat, reforçant la nostra imatge i posicionament”.

Vilà ha afegit que amb aquest tipus de campanyes, des de l’Ajuntament es contribueix a reactivar l’economia local i a incentivar les compres al petit comerç de Ciutat, compres que s’havien vist  afectades per dos anys de crisi sanitària.

La campanya ha generat vendes per un valor de més 3.365.740€ i un impacte sobre el flux de consum que pot arribar als 6 milions d’euros.

Els bescanvis segons els sectors d’activitat són els següents:

  • calçats, moda i complements: 46%
  • alimentació: 12%
  • estètica i salut: 12%
  • llibreria i papereria: 8%
  • altres: 8%
  • esports: 5%
  • decoració i mobiliari: 5%
  • joieria i rellotgeria: 4%
  • música: 1%

Per al 2023, s’han pressupostat 1,2 milions per a la properes campanyes. La primera tindrà lloc a començament d’any. “Aquesta partida si és possible s’ampliarà amb romanents i modificacions de crèdit”, ha afirmat Vilà.

CAMPANYES.– A les tres convocatòries s’han bescanviat 157.000 vals que han suposat 3 milions d’ajudes directes per al petit comerç i un volum de negoci de 10,5 milions d’euros.  La primera edició, celebrada a finals de  2021, va suposar la posada en circulació de 25.000 vals, 500.000€ d’ajuda directa i 2 milions de volum de negoci. S’hi afegiren 180 establiments. A la segona edició, celebrada al juny de 2022, es posaren  37.000 vals que suposaven 560.000€ d’ajuda directa i 2,5 milions de volum de negoci. Els establiments adherits apujaren a 240.