Comença SOIB Reactiva 2022, programa mitjançant el qual PalmaActiva contractarà 55 persones per fer feina a l’Ajuntament

Gràcies a aquesta iniciativa del SOIB, que té una durada de 6 mesos, aquestes persones que estaven en situació d’atur treballaran a diverses àrees de  l’Ajuntament de Palma 

La presidenta del Govern, Francina Armengol; el batle de Palma, Jose Hila; el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Jordi Vilà; i Iago Negueruela, conseller de de Model Econòmic, Turisme i Treball, han donat avui la benvinguda a 46 persones que faran feina a l’Ajuntament de Palma gràcies a SOIB Reactiva 2022 –les 9 persones restants començaran a fer feina dia 13–. Aquestes 55 persones, que estaven en situació d’atur, treballaran a l’Ajuntament de Palma durant 6 mesos. A l’acte hi han assistit també Miquel Carranza, gerent de PalmaActiva; Gabrielle Ripoll, directora general d’Ocupació; Magalí Utrilla, director general de Mercats i Fires; i Llorenç Pou, director general de Model Econòmic i Ocupació del Govern.

El batle de Palma ha destacat que gràcies a tres edicions de SOIB Reactiva més de 400 persones han fet feina a l’Ajuntament de Palma. El batle de Palma ha assegurat que aquestes feines serveixen per a millorar el dia a dia de Palma i ha desitjat que després d’aquesta experiència la incorporació al mercat laboral sigui més fàcil per a totes les persones participants.

Per la seva banda, Francina Armengol ha recordat que SOIB Reactiva és un programa que dona oportunitats laborals a qui més ho necessita, “en les dues primeres edicions s’ha ajudat a contractar a més de 3.500 persones a Balears, persones que després han trobat feina amb més facilitat”. Armengol ha afirmat que SOIB Reactiva és un exemple de com reforçant serveis públics es reforcen les oportunitats de tothom.

Els llocs de feina d’aquestes 55 persones són els següents:

Línia 1, adreçada a joves menors de 30 anys a l’atur: 25 persones

 • Aux. administratiu/va (22)
 • Auxiliar de logística-magatzem (1)
 • Auxiliar recepcionista (1)
 • Peó de manteniment (1)

Línia 2, adreçada a persones de 30 anys o més, en atur de llarga durada: 30 persones

 • Auxiliar administratiu/va (6)
 • Administratiu/iva (15)
 • Auxiliar recepcionista (7)
 • Oficial de manteniment (1)
 • Tècnic/a auxiliar d’arxiu (1)

Algunes de les feines que es realitzaran són:

 • Gestió administrativa, tasques auxiliars, arxivar, introduir dades, atenció al públic… a Llicència d’Activitats, Policia Local, Patronat Municipal d’Escoletes, IMI…
 • Col·laborar en les tasques d’arxiu i ordenació topogràfica a Urbanisme.
 • Atenció al públic, control d’accessos, obertura i tancament de la instal·lació… als poliesportius municipals.
 • Realitzar tasques de manteniment a les seus i al centre d’empreses de PalmaActiva.

El programa SOIB Reactiva 2022 PalmaActiva té un pressupost de 816.498,36 euros (799.856,52 aportats pel SOIB i 16.641,84 per PalmaActiva). Aquest programa ha estat promogut pel SOIB i està finançat per la Conferència Sectorial d’Ocupació i Assumptes Laborals.

EL PROGRAMA.– SOIB Reactiva 2022 és un programa de contractació pública a Ajuntaments, Consells Insulars i Mancomunitats destinat a finançar projectes que fomentin la contractació de joves desocupats i persones majors de 30 anys en situació de desocupació de llarga durada, com a col·lectius amb més dificultat d’inserció en el mercat de treball que ha estat objecte de transformacions profundes.

Quines línies d’ajuda té?

 • Línia 1. Dirigida a persones joves desocupades de 16 a 30 anys, inscrites com a demandants d’ocupació en el SOIB.
 • Línia 2. Dirigida a persones desocupades de 30 anys o més, en situació d’atur de llarga durada i inscrites com a demandants d’ocupació en el SOIB.

Més informació a https://soib.es/soib-reactiva/