Gairebé 2.700 autònoms i petites empreses han cobrat les ajudes directes per al teixit empresarial de Palma

Aquesta setmana s’han abonat les 980 primeres ajudes de la segona convocatòria, que es va obrir a tots els sectors econòmics

En total, entre ambdues convocatòries ja s’han abonat 5,5 milions d’euros dels 7,6 previstos

 

 

Un total de 2.690 autònoms i petites empreses han cobrat les ajudes directes de les dues convocatòries per al teixit empresarial de Palma, que és de 2.000 euros per centre de treball o establiment. Les ajudes són fruit de l’acord entre Cort, Govern i Consell de Mallorca per pal·liar les conseqüències del covid-19 i fomentar l’ocupació i les gestiona el Consell a través de la Fundació Mallorca Turisme. Aquesta setmana, s’han abonat les 980 primeres ajudes de la segona convocatòria, que es va obrir a tots els sectors econòmics, per un import de 2.000.000 euros. En total, entre ambdues convocatòries ja s’han abonat 5,5 milions d’euros dels 7,6 milions previstos.

Ajuntament, Govern i Consell de Mallorca signaren un conveni de col·laboració per a concedir 11,5 milions d‘euros en ajudes econòmiques directes als sectors econòmics del municipi per contribuir a pal·liar les conseqüències de les restriccions motivades per la pandèmia. Cada institució aporta 3.834.548, 82 euros.

El 16 de juny es va obrir la convocatòria per a uns sectors determinats, que estava dotada amb 7.670.000 euros. Es destinaven a comerç, alimentació, allotjament, agències de viatges, educació i investigació; bugaderies, tintoreries, perruqueries i salons de bellesa; parcs d’esbarjo, fires i organització de congressos i recintes firals. En total, d’aquesta primera convocatòria s’han concedit per ara 1.710 ajudes per un import de 3,5 milions d’euros. La nova convocatòria es va obrir a tots els sectors per un import de 3,8 milions d’euros i no la podien demanar aquells que ja havien obtingut una ajuda en la primera. El termini per presentar les sol·licituds va acabar el 10 d’agost.

Les ajudes directes les podien demanar persones físiques i jurídiques que desenvolupen la seva activitat econòmica en el municipi de Palma amb menys de 20 treballadors de mitjana anual computant els diferents centres de treball i amb una facturació el 2019 inferior a un milió d’euros, sempre que aquesta facturació hagi disminuït durant el 2020 en una quantitat superior a un 20%. En el cas d’hotels, motels, hostals, pensions i hotels-apartaments, es podien sol·licitar l’ajuda amb una plantilla màxima de 50 treballadors.

L’ajuda és de 2.000 euros per centre de treball o establiment, amb un màxim de dos establiments per persona beneficiària (màxim: 4.000 euros). Aquestes ajudes són compatibles amb la percepció de qualsevol altra subvenció procedent de qualsevol entitat del sector públic o privat.

Les quatre convocatòries restants les gestiona l’Ajuntament. Els ajuts econòmics els gestiona PalmaActiva (2,6 milions d’euros); Cultura (600.000 euros), Participació (210.000 euros) i taxis (800.000 euros).