Finalitza SOIB Reactiva 2020, programa de contractació pública mitjançant el qual PalmaActiva ha donat feina a 272 persones

134 persones (72 dones i 62 homes) han treballat a l’Ajuntament de Palma en el segon torn de contractacions del programa SOIB Reactiva 2020

La presidenta del Govern, Francina Armengol; el regidor Promoció Econòmica i Ocupació, Rodrigo Romero, i el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, han agraït la feina feta a l’Ajuntament a un grup de persones treballadores del programa SOIB Reactiva 2020. SOIB Reactiva 2020 és un programa del SOIB de contractació pública de persones desocupades a causa de la crisi econòmica provocada per la pandèmia del covid-19 i de persones desocupades de llarga durada.

Mitjançant aquest programa de contractació pública, PalmaActiva ha contractat 272 persones, 138 al primer torn (73 dones i 65 homes) i 134 al segon (72 dones i 62 homes). Aquestes persones han fet feina durant 4 mesos a serveis d’interès general a Palma. A Palma, SOIB Reactiva 2020 s’ha dividit en dos torns: el primer va començar el 30 de desembre de 2020, i el segon el passat 25 de maig.

Els perfils professionals de les persones que han fet feina a l’Ajuntament de Palma han estat molt diversos i hi ha hagut auxiliars informadors/es; treballadors/es socials, peons/es de jardineria, enginyers/es informàtics/ques, netejadors/es, oficials/es electricistes, tècnics/ques de Qualitat, jurídics/ques, arquitectes, peons/es fusters/es, historiadors/es, economistes, biòlegs/es, geògrafs/es, etc.

Algunes de les feines d’interès general fetes durant aquests mesos han estat per exemple:  

 • cuidar les plantes del viver municipal
 • explicar a les nines i nins de col·legis de Palma la importància del comerç de proximitat
 • fer feina en els projectes de reforma de les galeries de la plaça Major
 • catalogar 2.000 monedes antigues
 • esterilitzar moixos salvatges de colònies felines
 • netejar les escoletes municipals tenint especial cura en la desinfecció pel covid-19
 • atendre sol·licituds a l’àrea de Benestar Social
 • arreglar desperfectes a la Policia Local, Bombers i IME.

SOIB Reactiva 2020 s’ha dividit en tres línies:

 • la línia 1, adreçada a joves menors de 30 anys a l’atur
 • la línia 2, adreçada a persones desocupades de 30 anys o més en atur de llarga durada;
 • i la línia 3, adreçada a persones desocupades de 30 anys o més en atur de curta durada, afectades directament per la crisi del covid-19.

Aquest projecte té un pressupost de 3.365.278,38 €, dels quals el SOIB aporta 2.875.157,31 i PalmaActiva 490.121,07 €. El programa, promogut pel SOIB, el cofinança el Fons Social Europeu en el marc dels Programes Operatius d’Ocupació Juvenil i Regional 2014-2020, la Conferència Sectorial i el Fons per afavorir l’Impuls del Turisme Sostenible (ITS).

Durant l’acte de cloenda, la presidenta ha explicat que projectes com SOIB Reactiva neixen perquè “al Govern som molt conscients de les dificultats que està passant la ciutadania d’aquestes illles en una pandèmia terrible que colpeja els més vulnerables” i que la voluntat de l’Executiu “és que tothom pugui tenir un lloc de feina digne”.

També ha recordat que aquesta convocatòria de foment de l’ocupació és possible “gràcies al Pacte de Reactivació” i ha agraït als participants del programa la seva tasca “per haver dedicat quatre mesos de la vostra vida a servir a la ciutadania i a fer més gran la ciutat de Palma”, a més de desitjar que “l’experiència vos hagi servit personalment, vos hagi fet més ric com a persones i que serveixi per tenir un futur millor”.

Rodrigo Romero, regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, ha agraït al SOIB l’esforç pressupostari fet per posar en marxa aquest programa que “ha intentat ajudar a tothom que per mor de la pandèmia no tenia feina, ha estat una molt bona oportunitat laboral que ha donat resposta als col·lectius que en aquests moments són prioritaris i pateixen directament els efectes de la crisi; tant el SOIB com PalmaActiva hem fet un esforç per contractar el major nombre possible de persones ja que la situació actual ho exigeix”.

Romero ha agraït a les persones participants la seva feina: “Amb el vostre treball ens heu ajudat a millorar la nostra ciutat”. L’edil s’ha mostrat convençut de què la motivació i seguretat que dona una experiència com aquesta ajudarà les persones participants en la recerca de feina.

Iago Negueruela per la seva part ha destacat que SOIB Reactiva ha estat dotat amb un pressupost global de 22 milions d’euros, el que ha implicat aportar un suport econòmic sense precedents a les Illes Balears per al foment de l’ocupació. El programa ha permès la contractació de 2.712 persones a les Illes Balears. Negueruela s’ha compromès a seguir promovent aquests programes de contractació pública i a seguir generant oportunitats.