Finalitza SOIB Joves Qualificats, programa mitjançant el qual PalmaActiva ha contractat 45 joves durant 7 mesos

El projecte ha comptat amb la participació del SOIB i amb el cofinançament del Servei Públic d’Ocupació Estatal(SEPE) i del Fons Social Europeu (FSE).

Finalitza SOIB Joves Qualificats, programa mitjançant el qual PalmaActiva ha contractat 45 joves durant 7 mesos
Finalitza SOIB Joves Qualificats, programa mitjançant el qual PalmaActiva ha contractat 45 joves durant 7 mesos
El batle de Palma Antoni Noguera i la presidenta del Govern Balear Francina Armengol han presidit avui l’acte de tancament del programa SOIB Jove – Qualificats entitats locals. Gràcies a aquest programa, PalmaActiva ha contractat durant 7 mesos a 45 joves. Aquest programa està finançat amb fons del SOIB, del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) i té el cofinançament del Fons Social Europeu (FSE). El pressupost del projecte ha estat de 791.603,88 euros.

Aquesta iniciativa del SOIB, i que coordina PalmaActiva a l’Ajuntament de Palma, ha donat una oportunitat laboral a persones amb titulació universitària o formació professional de grau superior. A més de la titulació, per a participar en el programa els joves havien de ser majors de 18 anys i menors de 30 anys i estar inscrits en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil.

Els joves es van incorporar a treballar en diverses àrees de l’Ajuntament els passats dies 18 i 21 de desembre, i han tingut un contracte de pràctiques a jornada completa.

Alguns dels treballs que han fet els joves d’aquest programa són:
• Realitzar campanyes de sensibilització cap al petit comerç a les escoles de Palma.
• Donar assessorament a l’Oficina antidesnonaments.
• Realitzar un pla per controlar les plagues urbanes.
• Fer un diagnòstic dels habitatges socials de Camp Redó (tinença, composició familiar …).
• Elaborar un projecte de manteniment dels camps de futbol i dels espais exteriors de l’IME.
• Realitzar un projecte pedagògic per als patis de les escoles del Patronat Municipal d’Escoles Bressol.
• Classificar el fons d’art i elaborar guies de lectura i guies didàctiques de la biblioteca Ramon Llull.
• Realitzar tasques de catalogació, conservació i restauració a Can Balaguer.

A l’acte també han assistit Bel Busquets, vicepresidenta del Govern, Iago Negueruela conseller de Treball, Joan Ferrer, regidor de Mobilitat, Pere Torrens, director del SOIB, Sergio Gómez, director general de Comerç de l’ajuntament, Felix Pablo Pindado director general de Fons Europeus del Govern i Yolanda Calvo, secretària d’Ocupació i Formació del sindicat CCOO.

L’acte s’ha iniciat amb la benvinguda als assistents de Sergio Gómez en representació de PalmaActiva. Gómez ha agraït “la tasca realitzada pels joves i la col·laboració de les diferents àrees municipals al projecte”, abans de donar pas a Alejandra Cifre i Marta Coll, dos joves participants en el programa que han explicat la seva experiència. Totes dues han destacat l’aprenentatge que ha suposat l’experiència i les dificultats i reptes que han hagut de superar.

Per la seva banda, l’alcalde de Palma Antoni Noguera ha pres la paraula per explicar com “aquest programa suposa una inversió de les prioritats en la gestió de les polítiques laborals a Palma on el focus es dirigeix ​​ara, entre d’altres col·lectius específics, a els joves que representen el present i futur de la ciutat”. També ha volgut destacar com “aquest programa del SOIB suposa una prova, gairebé un símbol, d’aquesta inversió de prioritats”.

Ha tancat l’acte la presidenta del Govern, Francina Armengol ha remarcat “que ara la prioritat se centra en les persones i, entre elles, els col·lectius que més ho necessiten: majors de 45 anys, joves sense estudis i també joves qualificats que necessiten la seva primera experiència laboral”. D’aquesta manera ha manifestat la seva satisfacció com “l’Administració dóna aquesta primera oportunitat als joves amb talent gràcies a la implicació d’entitats com PalmaActiva i els programes coordinats des del SOIB”.

D’aquesta manera ha finalitzat l’acte de cloenda del Programa que ha suposat la contractació de 45 joves a l’ajuntament de Palma.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.