Consell Municipal del Comerç

Avui s’ha celebrat a PalmaActiva una nova reunió del Consell Municipal del Comerç de Palma.


 
Avui a les 13h ha tingut lloc la reunió periòdica del Consell Municipal de Comerç a on s’han tractat entre altres els següents temes: la conversió a zona de vianants del carrer Velázquez, els projectes de PalmaActiva referents a la formació Dual i la Dona Emprenedora, l’entrada en vigor del RD 293/2018, l’informe trimestral de les accions a Comerç de la presidència

En l’informe de la presidència s’han repassat el principals projectes que es desenvolupen des de la corporació municipal en favor del comerç com la catalogació dels establiments emblemàtics de ciutat o la marxa de la nova edició de la convocatòria de subvencions.

La reunió ha comptat amb la presència de Joana M. Adrover, regidora de l’àrea de Comerç, Turisme i Treball, Pepa Peláez, coordinadora general de l’àrea, Sergio Gómez, director general de Comerç, Joana M. Adillón, directora general de Govern Interior i Funció Pública, Griselda Sesé, directora general de Fires, Mercats i Ciutadania, Josep M. Rigo, director general d’Ecologia, Agricultura i Benestar Animal, Josep Palouzie, cap de Policia, Bladimiro García de UGT, Josep Sastregener de USO, Josep Lluís Bauzà del Grup Municipal Ciudadanos i amb l’absència de les patronals AFEDECO i PIMECO.

Arrel d’aquest fet, Joana Maria Adrover ha declarat als mitjans que “no comparteixo aquesta no compareixença i agreixo enormement la gran tasca de la Policia Local de Palma. El tema de la venda ambulant és un tema que afecta a totes les capitals turístiques i des de l’àrea de Comerç de l’ajuntament de Palma es porten endavant moltes iniciatives per donar suport al col·lectiu de comerciants de Palma, posant en valor el petit comerç en front de la venda il·legal de productes falsificats. Cada temporada turística s’han editat fulls informatius dirigits als turistes per advertir-los sobre aquesta pràctica il·legal i encoratjar-los per a que comprin al petit comerç local, per exemple”. Adrover també ha aprofitat per recordar que actualment “existeix una ordenança municipal que ja era vigent la temporada anterior i que prohibeix aquesta pràctica”. Adrover ha insistit que “l’únic que es pot fer és seguir treballant conjuntament des de múltiples administracions i estenc la mà a les patronals per tal continuar com fins ara donant suport junts al petit comerç de Palma”, posant el focus en les sortides laborals per a les persones que realitzen aquesta pràctica il·legal, per exemple. Des de l’àrea de Seguretat Ciutadana s’ha posat de relleu que l’increment dels productes falsificats decomissats que s’han fet recentment a Ciutat, així com el nombre d’intervencions fetes per la Policia Local de Palma, i que han augmentat considerablement aquest any respecte a 2017, tot i que encara estam a principi de temporada.

La regidora ha lamentat que les patronals hagin decidit declinar la convidada a aquest fòrum trimestral “a on es tracten temes de manera constructiva i en positiu i a on sempre hi ha hagut un diàleg fluït”. També ha recalcat la importància “de treballar plegats” i ha recordat que té “la mà estesa per continuar aquest treball conjunt per al bé del petit comerç de Palma”.

Finalment, la reunió s’ha desenvolupat amb normalitat i els assistents i resta de membres del Consell Municipal de Comerç han quedat emplaçats per a una propera reunió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.