Finalitza el primer torn de SOIB Reactiva 2020, programa gràcies al qual PalmaActiva contracta 306 persones

En aquest primer torn, 137 treballadores i treballadors han fet feina a l’Ajuntament durant 4 mesos

Aquest programa del SOIB fomenta l’ocupació per fer front a la crisi econòmica causada per la pandèmia de la COVID-19

 

Aquests dies han finalitzat la seva feina a l’Ajuntament de Palma les 137 persones en situació d’atur que han fet feina a Cort gràcies a SOIB Reactiva 2020, programa promogut pel SOIB i cofinançat pel Fons Social Europeu. Mitjançant SOIB Reactiva 2020, PalmaActiva contractarà en total 306 persones en dos torns per fer feina a l’Ajuntament.

SOIB Reactiva 2020 és un programa del SOIB de contractació pública de persones desocupades a causa de la crisi econòmica per la COVID-19 i de persones desocupades de llarga durada. Aquesta és la contractació d’aquest tipus més grossa feta mai a l’Ajuntament de Palma.

Aquestes persones han fet feina durant 4 mesos desenvolupant serveis d’interès general, com són per exemple:

  • cuidar les plantes del viver municipal
  • explicar a les nines i nins de col·legis de Palma la importància del comerç de proximitat
  • fer feina en els projectes de reforma de les galeries de la plaça Major
  • catalogar 2.000 monedes antigues
  • esterilitzar moixos salvatges de colònies
  • netejar les escoletes municipals tenint especial cura en la desinfecció per la COVID-19
  • atendre sol·licituds a l’àrea de Benestar Social
  • arreglar desperfectes a la Policia Local, Bombers i IME.

Els perfils professionals d’aquestes persones que han fet feina aquests quatre mesos és molt divers, i hi ha dinamitzadors/es comercials, historiadors/es, jurídics/ques, treballadors/es socials, veterinaris/es, tècnics/ques en desenvolupament tecnològic, tècnics/ques en posicionament SEO, arquitectes tècnics, auxiliars administratius/ves, electricistes, jardiners/es, personal de manteniment…

Rodrigo Romero, regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, destaca que “totes les àrees de l’Ajuntament ens han expressat la seva satisfacció pel treball fet per aquestes 137 persones, la seva feina ens ha ajudat a millorar Palma i esperam a més que la experiència també hagi estat positiva per a la seva incorporació al mercat laboral”.

DOS TORNS.- Aquestes 306 persones de SOIB Reactiva 2020 s’incorporen a l’Ajuntament en dos torns: el primer va començar el passat 30 de desembre (137 persones) i el segon ho farà a mitjans del mes de maig (169 persones de previsió).

Les 137 persones contractades al primer torn pertanyien a la línea 1 (dirigida a persones desocupades menors de 30 anys) i a línia 3 (dirigida a persones desocupades de curta durada, de 30 anys o més, afectades directament per la crisi econòmica causada per la COVID-19).

Aquesta convocatòria té un pressupost de 3.278.875, 06 euros. “Tant el SOIB com PalmaActiva hem fet un esforç per contractar el major nombre possible de persones ja que la situació actual ho demana”, apunta Romero.

 

QUÈ ÉS REACTIVA PALMA 2020-2021?- Reactiva Palma 2020-2021 forma part de SOIB Reactiva 2020, un programa de contractació pública a ajuntaments i consells insulars, durant 4 mesos, de persones desocupades a causa de la crisi econòmica per la COVID-19 o desocupats de llarga durada, perquè puguin mantenir les seves habilitats competencials o per facilitar la seva requalificació professional.

 

TORNS A L’AJUNTAMENT DE PALMA

Primer torn: començament 30 de desembre de 2020

Segon torn: començament 25 de maig de 2021

 

PRESSUPOST/FINANÇAMENT

El SOIB aporta a aquest projecte  2.788.753,99 € i PalmaActiva 490.121,07 €. SOIB Reactiva 2020 està promogut pel SOIB i cofinançat pel Fons Social Europeu en el marc dels Programes Operatius d’Ocupació Juvenil i Regional 2014-2020, per fons de l’Estat a través de Conferència Sectorial i pel Fons per afavorir l’Impuls del Turisme Sostenible (ITS).