Es reprenen les reunions del Pacte Local per l’Ocupació, que es centrarà en aconseguir la reactivació econòmica de Palma

Avui ha tingut lloc a PalmaActiva la primera reunió de la legislatura d’aquesta mesa de treball amb els agents socials; a més dels representants municipals, han assistit CCOO, UGT i CAEB

Avui ha tingut lloc a PalmaActiva una nova reunió del Pacte Local per a l’Ocupació (PLOT), primera trobada que es fa aquesta legislatura d’aquesta mesa de treball amb els agents socials que pretén millorar l’ocupació a Palma. A la reunió s’ha parlat de la necessitat d’adaptar els compromisos d’actuació del PLOT tenint en compte la crisi que ha causat la pandèmia de la COVID-19. A la reunió han assistit Susana Rincón, directora general d’Ocupació de l’Ajuntament; Ana Landero, en representació d’UGT; Yolanda Calvo, en representació de CCOO; i Margalida Adrover; en representació de CAEB.

Des de PalmaActiva s’ha proposat que la feina estigui encaminada a la creació d’ocupació i a donar recolzament al teixit productiu per aconseguir la reactivació econòmica de Palma.

L’Ajuntament i els agents socials han consensuat que les tres línees del pacte seran: l’ocupació; la formació; i la promoció econòmica i el comerç.

El pla d’actuació inicial del PLOT es basarà en els següents eixos:

  • Prospecció de les necessitats formatives per a l’ocupació.
  • Actuacions per a la creació de feina estable i de qualitat.
  • Accions per capacitar la ciutadania per accedir al mercat laboral.
  • Suport al comerç i la petita empresa.

Els agents socials han demanat que aquest pacte sigui “dinàmic” per tal d’adaptar-lo a la situació actual, i han expressat la seva satisfacció perquè es reprenguin les reunions. Des de PalmaActiva s’ha agraït als agents socials poder fer aquesta feina anant de la mà des del començament del treball.

A la reunió també han intervingut els agents d’ocupació i desenvolupament local (AODL) de PalmaActiva, que han explicat el diagnòstic resultant de l’estudi de necessitats formatives del territori de Palma. Aquests tres AODL fan feina a PalmaActiva mitjançant un programa del SOIB  en el marc de la Xarxa de Desenvolupament Local, una iniciativa que es centra en la dinamització econòmica i la creació d’ocupació. Aquests tres tècnics estan realitzant el projecte “Estratègia d’ocupació i desenvolupament econòmic del municipi de Palma 2020-23” amb l’objectiu d’implantar de manera adequada les polítiques actives d’ocupació i el foment de l’ocupació.